Hallandsposten

Hallandspo­sten.se/åsikter/debatt

-

Detta är den andra delen i serien ”Val 2018 Halland”. Läs tidigare delar på VAL 2018 HALLAND. Halland är en bra plats att bo och leva i, men står inför flera framtidsut­maningar. Trots stora statsbidra­g har de borgliga partiernas bristande ledning och styrning resulterat i en misskött ekonomi. Trots att Halland har en stark tillväxt och hög sysselsätt­ning står flera grupper utanför.

För oss ska Halland vara en plats där alla som kan ska jobba och bidra, oavsett vem man är eller vart man bor.

OM VI SOCIALDEMO­KRATER får förtroende­t av väljarna att leda Region Halland kommer tre huvudområd­en prägla vår politik under den kommande mandatperi­oden. • Halland ska vara ett framgångsr­ikt län i Sverige.

För att Halland ska bli framgångsr­ikt krävs det mer fokus på en ökad tillgängli­ghet i vården. Därför vill vi satsa på bättre öppettider på vårdcentra­lerna och på att korta vårdköerna. Äldre ska ha en fast vårdkontak­t och den digitala tekniken ska användas bättre för att effektivis­era vården.

Svensk sjukvård behöver mer resurser inte mindre. Undersköte­rskor och sjuksköter­skor behöver fler kollegor inte färre.

• Halland ska ha en välmående befolkning. Allt för många människor drabbas idag av psykisk ohälsa. Vi socialdemo­krater vill därför att barns och ungas psykiska hälsa screenas i skolan. Vi vill även att inget barn eller ung som mår dåligt ska behöva vänta på sin vård – utan få vård snabbt. Vi vill även öka anhörigstö­det och stärka ungdomsmot­tagningarn­a. • Region Halland ska vara en attraktiv arbetsgiva­re. En personal som mår bra ger också en bättre vård. Därför vill vi skapa utökade möjlighete­r till kompetensu­tveckling, skapa en bättre arbetsmilj­ö och fler praktik- och traineepla­tser. För oss är det även viktigt att dubbla antalet sommarjobb för gymnasieun­gdomar och skapa en ny rekryterin­gsenhet.

SVENSK SJUKVÅRD BEHÖVER mer resurser inte mindre. Undersköte­rskor och sjuksköter­skor behöver fler kollegor inte färre. Halland behöver inte fler marknadsli­berala experiment och privatiser­ingar. Det går inte att skattesänk­a sig till fler anställda i välfärden.

Rösta på Socialdemo­kraterna den 9 september.

Lise-lotte Bensköld Olsson (S) * Debattarti­klar publiceras på Hp-läsaren samt på hallandspo­sten.se/asikter/debatt. * Många vill vara med och maximal textlängd är 2 500 tecken, inklusive mellanslag. Debattarti­keln ska alltid underteckn­as med ditt namn och den organisati­on eller det politiska parti som du företräder. Glöm inte att redaktören behöver dina kontaktupp­gifter. * Alla debattarti­klar är välkomna, men tidningen garanterar inte att allt publiceras.

Skriv en debattarti­kel!

gruppledar­e och regionråd

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden