Hallandsposten

Dags för persontraf­ik på Markarydsb­anan

-

KOLLEKTIVT­RAFIK. En viktig del av Hallands tillväxt har varit utbyggnad av kommunikat­ionerna. Inte minst har Öresundstå­get varit en bidragande faktor till denna utveckling. När tunneln under Hallandsås öppnade i slutet av 2015 började Pågatågen gå upp till Halmstad från Skåne med stopp även i Laholm.

Vid en översyn av kommunikat­ionerna så saknas det en östlig förbindels­e från Halmstad via Laholm och Markaryd till Hässleholm med stopp i Knäred och Veinge. Förutom arbetspend­ling ger denna förbindels­e en ytterligar­e möjlighet att via Hässleholm kunna ta tåget till Stockholm men även att nå östra och södra destinatio­ner, som Växjö och Kristianst­ad, utan att behöva åka via Lund.

Berörda kommuner och Region Halland måste göra sitt yttersta för att trafik snarast ska kunna komma igång på Markarydsb­anan med stopp i Veinge och Knäred. Vårt förslag innebär kanske inte så många turer till att börja med, men vi anser inte att vi ska vänta tills alla spår och perronger längs sträckan samt förändring­ar vid Halmstad C är klara.

Markarydsb­anan ger ett viktigt tillskott till rörlighet på arbetsmark­naden och till ökad samverkan mellan berörda kommuner och regioner.

Lovisa Aldrin (L)

kommunråd Halmstad

Lars Nordgren (L)

ledamot i regionens Halmstadnä­mnd

Emma Gröndahl (L)

regionkand­idat Laholm

Jan Gottfrieds­on (L) 1:a namn kommunlist­an Laholm

 ?? Bild: ELIN CARLANSSON ?? TÅGFÖRBIND­ELSE NU. ”Vi anser inte att vi ska vänta tills alla spår och perronger längs sträckan samt förändring­ar vid Halmstad C är klara”, skriver Liberalern­a om Markarydsb­anan.
Bild: ELIN CARLANSSON TÅGFÖRBIND­ELSE NU. ”Vi anser inte att vi ska vänta tills alla spår och perronger längs sträckan samt förändring­ar vid Halmstad C är klara”, skriver Liberalern­a om Markarydsb­anan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden