Hallandsposten

Jingblad tar över BK Astrio

- PIERRE CARLSSON

Mats Altemyr fick lämna uppdraget som tränare för Astrio innan sista matchen på vårsäsonge­n. Nu har klubben gjort klart med en ny tränare, den Sm-guldvinnan­de tränaren Mats Jingblad.

– Han hörde själv av sig och ville ha jobbet, säger Daniel Andersson, styrelseme­dlem i BK Astrio.

När Mats Altemyr fick lämna sitt uppdrag som huvudträna­re tog hans assisteran­de tränare över tills vidare. Nu har klubben valt att ge jobbet till Mats Jingblad. Astrio berättade för spelartrup­pen under lördagen och gick ut med nyheten på hemsidan under söndagskvä­llen.

– Vi hade ett par namn som vi diskuterad­e med herrsektio­nen och sedan tog vi ett beslut på ett extrainsat­t styrelsemö­te. Vi är nöjda, han har ju en rätt bred meritlista, säger Daniel Andersson.

Jingblads meritlista som tränare är lång, där han bland annat har vunnit svenska cupen med Halmstad och allsvenska­n med IFK Göteborg. Nu väljer tränaren alltså att ta över laget som han själv tränade en gång i tiden.

Jingblad tränade Astrio mellan 1988 och 1991 och tog klubben från division 4 till division 2. Jingblad lämnade tidigare i år uppdraget som sportchef för Hammarby IF, en roll han hade i tre och ett halvt år.

Klubbens tre assisteran­de tränare Mattias Olofsson, Thimmy Johansson och Hans Johnsson lämnar också laget i samband med att Jingblad tar över. Klubben letar nu efter en assisteran­de till huvudträna­ren.

– Vår ordförande förde samtal med ett namn, men det gick inte riktigt att få ihop allt. Vi har ett möte nu på torsdag där vi kommer att ta upp frågan, säger Daniel Andersson.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? NYGAMMAL TRÄNARE. Mats Jingblad tar över rollen som huvudträna­re från BK Astrio, en roll han hade mellan 1988 och 1991.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON NYGAMMAL TRÄNARE. Mats Jingblad tar över rollen som huvudträna­re från BK Astrio, en roll han hade mellan 1988 och 1991.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden