Hallandsposten

Särspel på Holm om H40-guldet

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se

Inför sista varvet på Holms GK i H40-klassen hade Kristian Bergdahl från Haverdals GK en bra chans på medalj. Med -5 låg han trea och gick ut i ledarbolle­n tillsamman­s med Lars Tingvall och Ted Nyström.

Men Kristian hade en tuff dag och starten med en dubbelboge­y på första hålet och en bogey på andra förvarnade om en jobbig runda. Med ytterligar­e en bogey och en dubbelboge­y på hål 10 och 11 räckte inte en ensam birdie under sista varvet till någon medalj. Kristian slutade tillslut delad sexa, med ett reslutat på banans par över de tre dagarna.

– DET BÖRJADE rätt dåligt idag och sen gick det inte bättre. Jag hade lite dåliga slag och jag puttade inte bra, säger Kristian.

Däremot skulle kampen om guldet bli enormt jämn och den utspelade sig i ledarbolle­n. Ted ledde med ett slag efter halva rundan, men Lars jämnade ut tillställn­ingen med en birdie på 15:e hålet och duon höll sedan jämna steg hela vägen.

SÄRSPEL FICK AVGÖRA, där 18:e hålet skulle spelas tills en segrare korats. Första särspelets­hålet gjorde bägge spelarna par, efter två missade birdieputt­ar.

Andra gången tog Lars kommando med ett bättre utslag än Ted. Följden blev att Ted fick ett svårare inspel som han lade på vänster greenkant, en bra bit från hålet. Lars lade upp sin boll 3-4 meter från hål och hade en enklare birdieputt.

Teds putt hade rätt linje, men orkade inte hela vägen i hål. Lars sänkte birdieputt­en och kan titulera sig Svensk Mästare i H40-klassen.

– Det är inget jag har lyckats med förut, så jag är jätteglad. Det är en av mina roligare framgångar, absolut.

”Det är en av mina roligare framgångar, absolut.”

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? SM-VINNARE. Lars Tingvall från Täby slog Värnamos Ted Nyström i särspelet och tog hem Smguldet i H40.
Bild: LINA SALOMONSSO­N SM-VINNARE. Lars Tingvall från Täby slog Värnamos Ted Nyström i särspelet och tog hem Smguldet i H40.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden