Hallandsposten

Pandora tar med 90-talet till Halland

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hallandspo­sten.se

90-talsstjärn­an Pandora gästar Societén i Varberg på torsdag kväll. Efter några tuffa år är hon återigen full av hopp inför framtiden igen.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Societén och det ska bli fanatiskt roligt. Jag kan utlova en retroflirt – mina största hits kan jag definitivt lova att jag kör. Det blir väldigt mycket igenkännin­g rakt igenom, säger Anneli ”Pandora” Magnusson om sitt Varbergsbe­sök.

HÖSTEN 1993 SKREV Pandora, som redan haft ett stort musikintre­sse sedan barnsben, kontrakt med ett skivbolag och släppte sin debutsinge­l ”Trust Me”. Den gick rakt in på den svenska topplistan och blev Sveriges mest sålda singel det året. Det efterföljd­es av stora framgångar runt om i hela världen. Hon har tävlat i Melodifest­ivalen 2003 och 2004, men även släppt folkmusik på engelska under sitt riktiga namn. Det är nu 25 år sedan hon slog igenom med monsterhit­en ”Trust me” och förutom att uppträda på en del 90-talsevenem­ang spelar Pandora en hel del i Finland där hon har många fans.

– Men jag är även förlovad med en finsk man sedan 2013 som bor i Helsingfor­s och jag bor i Västmanlan­d. Det är nästan bättre att ha en finsk särbo än en svensk sambo. Jag har provat lite alternativ genom åren och det är bäst hittills, skojar hon, men det finns en viss allvarsamh­et i det.

Tidigare relationer har stått i vägen för Pandoras framgångar.

– Jag har haft ekonomiska bekymmer, problem med skattemynd­igheten och män som har bedragit mig på olika sätt, mest ekonomiskt. Det har varit tuffa smällar av olika slag. Och så brann det i min herrgård i vintras. Det handlar i slutänden om hur du själv förhåller dig till svåra situatione­r och vilken grundinstä­llning du har till livet.

Hur mår du i dag?

– Nu har jag det bättre än någonsin. Allting har fallit på plats. Renovering­en av huset som brann skulle ta upp till ett år så jag hittade ett enda hus till salu i Kungsör och det lyckades jag köpa dagarna innan jul. Det brann, vi var hemlösa och husägare inom loppet av tio dagarna och vi fick till och med nycklarna så vi kunde fira jul där. Jag har kontroll för första gången och den ligger inte i händerna på skivbolag, någon man jag är gift med, advokat eller manager. Jag förminskar inte mig själv längre. Därför känner jag nu att jag äntligen är på rätt plats i livet.

Vad händer framöver?

– I Varberg kommer vi stanna tre dagar till på västkusten och ha lite ledigt. Sedan föreläser jag vid sidan om artisterie­t på temat ”trust me vem kan man lita på?”. Sedan ligger jag på ungefär 40 och 50 spelningar per år. Jag klarar mig på det och driver mitt företag själv som ensamståen­de mamma. Sedan håller jag bland annat på att se över möjlighete­rna att öppna ett eurodance-museum här i Kungsör där jag bor. Det är ett jättestort och jättekul projekt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden