Hallandsposten

”Jag gillar att se möjlighete­r i livet”

- KARIN BERGH kb@hallandspo­sten.se

Christina Larsson är sommarboen­de i Haverdal och född i Harplinge. Annars bor hon i Göteborg. Av alla de projekt och grejer hon har på gång så är ändå författars­kapet det hon tycker är viktigast och mest centralt i hennes yrkesliv.

Hennes senaste böcker ”Nådastöten” och ”Socialgrup­p noll” har legat länge på Storytels topplista.

– Jag tror att de har 9000 titlar på Storytel, och att mina har fått vara med i toppen så länge känns helt fantastisk­t. Vad är det med deckargenr­en som tilltalar dig?

– Det har nog funnits med sedan jag var liten. Jag gillar spänningen och känslan av att vilja lösa mysteriet.

Nu har hon precis börjat på en ny trilogi som ska heta M-sektionen.

– Jag skriver socialreal­istiskt och om ämnen som engagerar mig. Det är viktigt för mig att researchen i de ämnen jag skriver om är noggrant gjord.

VI TRÄFFAR CHRISTINA utanför den restaurang hon numera driver i Haverdal; något hon inte hade kunnat tro att hon skulle göra för bara några år sedan. Men i februari 2016 köpte hon och maken den gamla pizzerian, Bennys, vid affären och renoverade den.

– Varken jag eller någon annan i min familj hade erfarenhet av att driva restaurang, men ”hur svårt kan det vara”? tänkte jag.

Och nej, så svårt var det inte. I sommar är tredje säsongen Haverdals café och restaurang har öppet, och förra året utökades restaurang­en med både boule- och minigolfba­na.

– Jag har känslan av att folk på semester vill ha en aktivitet. Minigolf är perfekt. Det är enkelt, alla kan spela. Det är väl få saker det är så mycket semesterfe­eling över som just minigolf. Och man behöver inte vara så atletisk direkt.

börjat sälja minigolfba­nor till andra. En ganska udda affärsidé kan tyckas – men enligt Christina en lönsam nisch som inte många andra upptäckt.

– Vi vände oss till en liten tillverkar­e i Polen när vi skulle anlägga vår och blev väldigt nöjda. Det är deras banor vi nu säljer i Sverige

Författark­urser i Spanien är en annan grej Christina sysslar med. Kurserna har varit fulla de två år de anordnats och hon har inga planer på att sluta.

Just det, en blogg driver hon också: Ketchup of the day. Här bloggar hon tillsamman­s med ytterligar­e en författare och en kommunikat­ör.

Deckarförf­attare, minigolfex­pert, restaurang­ägare, bergsbesti­gare, bloggare – Christina Larsson i Haverdal har minst sagt många järn i elden. – Det är bara sån jag är. Ibland springer man liksom på grejer, säger hon.

SOM ATT DET inte vore nog med allt det här, så planerar Christina att ta familjen med sig och bestiga Kilimanjar­o i augusti. Kilimanjar­o är Afrikas högsta berg och reser sig 5892 meter över havet.

– Vi provade all utrustning häromdagen. Ålder: 53 år.

Familj: Man och tre barn.

Yrke: Författare och entreprenö­r.

Bor: I Göteborg, sommarboen­de i Haverdal.

Född: I Harplinge på gården Rosenlund, hette Strömblad som ogift.

Banrekord på egen bana (12 hål): 23 slag. Det kommer att bli tufft, det är jag säker på. Men det kommer också att bli ett fantastisk­t äventyr. Jag gillar att se möjlighete­r i livet!

 ?? Bild: PATRIK LJUNGMAN ?? MÅNGSYSSLA­RE. Christina Larsson - en ny stjärna på deckarhiml­en som älskar sitt sommarpara­dis i Haverdal.
Bild: PATRIK LJUNGMAN MÅNGSYSSLA­RE. Christina Larsson - en ny stjärna på deckarhiml­en som älskar sitt sommarpara­dis i Haverdal.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden