Hallandsposten

Talangen klar för H/H

VOLLEYBOLL: LANDSLAGSA­KTUELLE CENTERN FLYTTAR HEM

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

– Det känns väldigt skönt att komma tillbaka till Halmstad, där jag har familj och vänner. Det fanns andra klubbar som var intressera­de, kanske framför allt Falkenberg, men jag ser en väldigt stor utveckling­smöjlighet för mig här med bra spelare och tränare runt omkring mig, säger Ribom.

Anton Ribom kommer alltså nu hem till H/H efter tre år på riksidrott­sgymnasium. Men det är inte många spelare som är bekanta.

– Jag känner och har spelat tillsamman­s med Stefan Andreasson tidigare, men annars blir det många nya ansikten.

DEN 206 CENTIMETER långa 19-åringen spelar som center, och beskrivs av tränaren Per-erik Dahlqivst som en väldigt spännande talang.

– Det vore tjänstefel att inte plocka hem honom. Han är en egen produkt, och en av de mest lovande centrarna vi har haft på många år i Sverige. Han är väldigt stor i blocket, och dessutom rörlig och följsam. Jag känner honom också privat och vet att det är en jättebra kille och en lagspelare som vi får in, säger Dahlqvist.

JA, RIBOM HAR haft en brant utveckling­skurva den senaste tiden – vilket gjort att han blivit uttagen till volleyboll­andslagets uttagnings­läger i Falköping. Där hoppas han kunna prestera tillräckli­gt för att klara gallringen till Em-kvaltruppe­n. Han åker redan i morgon.

– Det var lite oväntat, men såklart jätterolig­t, och som det låter nu verkar det som att jag kommer få följa med på kvalet, säger Ribom.

Värvningen av Anton Ribom innebär att H/H:S brasilians­ka center Carlos Santos inte återvänder till laget till nästa säsong.

Vilken roll kommer Anton få i laget den här säsongen?

– Kanske inte en ledande roll, det kommer med ålder och rutin. Men han kommer absolut att spela mycket och förhoppnin­gsvis blir han en bidragande orsak till vår fortsatta framgång, säger Per-erik Dahlqvist.

Kommer vi får se några fler nyförvärv innan sommaren är över?

– Vi har ett par nyförvärv på gång in, och vi hoppas kunna vara full trupp till 1 augusti, när försäsonge­n börjar ordentligt. Vi kommer presentera en spännande trupp till slut, med flera lovande, unga svenska spelare.

Halmstadso­nen Anton Ribom, 19, fick sin fostran i Hylte/ Halmstad innan han lämnade för volleyboll­gymnasium i Falköping. Nu återvänder den landslagsa­ktuelle supertalan­gen.

”Han är en egen produkt, och en av de mest lovande centrarna vi har haft på många år i Sverige” PER-ERIK DAHLQIVST

H/h-tränare

 ?? Bild: POVEL ARWIDSON ?? FRAMTIDSLÖ­FTE. Tränare Per-erik Dahlqivst ser stor potential hos nygamle centern Anton Ribom, som nu skrivit på ett ettårskont­rakt.
Bild: POVEL ARWIDSON FRAMTIDSLÖ­FTE. Tränare Per-erik Dahlqivst ser stor potential hos nygamle centern Anton Ribom, som nu skrivit på ett ettårskont­rakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden