Hallandsposten

Missnöjet stort med taxibolag

HALMSTAD: Timmar av väntan på en bil, dåligt bemötande och chaufförer som inte hittar. Många är fortfarand­e missnöjda med Taxi Halmstad.

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

”Då fick jag veta att chaufförer­na inte har något ansvar att ta körningar, och att det heller inte gick att boka någon annan bil.”

MATS LINDBLOM

Hallandspo­sten skrev i början av året om de problem som Taxi Halmstad brottas med. Bland annat förklarade Hotel Tylösand att det var mer regel än undantag att man själva tvingades köra sina gäster.

Det sades då att Cabonline, som Taxi Halmstad är en del av, jobbade hårt för att lösa situatione­n. Men trots att ett halvår förflutit är det fortsatt många som vädrar sitt missnöje.

I BÖRJAN AV juli var Lasse Åkerström på en grillkväll i Åled. Vid midnatt var det så dags att bege sig hem till Skedala, och samtalet gick därför till en av Taxi Halmstads bokningsce­ntraler.

– Hon som svarade hade svårt att förstå, och jag tvingades bokstavera ”Åled” sju gånger innan hon fick det rätt.

Det visade sig att bokningsko­ntoret var beläget i Lettland.

– Och sedan fick jag veta att det saknades lediga bilar i området jag befann mig i. Men i stället för att lägga en bokning, så uppmanades jag att ringa upp vid ett senare tillfälle och kolla om någon bil blivit ledig.

20 minuter senare lyfte Lasse luren för andra gången.

–Jag fick då veta att det fanns lediga taxibilar i Halmstad centrum och att de skulle skicka en så snart som möjligt.

Men det skulle krävas ytterligar­e tre telefonsam­tal och närmare två timmar i förfluten tid innan en taxibil uppenbarad­e sig.

– Jag får alltså vänta i två timmar trots att det finns lediga bilar inne i stan. Jag hade kunnat förstå det om det varit nyårsafton, men inte en vanlig fredag, säger han.

Det var dock inte färdigstru­lat än.

– När vi åker iväg kör chauffören ut på Nissastige­n, det vill säga åt helt motsatt håll mot dit jag ska. Jag tvingades hejda honom och styra honom rätt, säger han.

MATS LINDBLOM tillbringa­de en del av midsommard­agen med vänner i Trönninge.

När det så var dags att bege sig hemåt vände han sig till Taxi Halmstad.

– En bra stund efter att jag bokat så ringde chauffören från Stora torg. Men när jag berättade var jag befann mig, så hade chauffören

ingen lust att köra mig, säger han.

Detta för att det saknades möjlighet till returkörni­ng, det vill säga att köra en person i omvänd riktning direkt efteråt.

Mats slog då en signal till bokningsce­ntralen i Lund.

–Då fick jag veta att chaufförer­na inte har något ansvar att ta körningar, och att det heller inte gick att boka någon annan bil. Det slutade med att min dotter fick komma och hämta mig, säger han.

ÄVEN DENNIS BACKEUS, som bland annat har haft negativa taxierfare­nheter under en svensexa, är kritisk mot Taxi Halmstad.

–De håller inte vad de lovar, kommer inte i tid, håller inte avtalat pris och man blir dåligt bemött av dem, säger han.

 ??  ??
 ??  ?? TAXI, VAR GOD DRÖJ. Det var lättare sagt än gjort för Lasse Åkerström att ta sig hem från grillkväll­en i Åled. På bilden syns han med sonen Jax.
TAXI, VAR GOD DRÖJ. Det var lättare sagt än gjort för Lasse Åkerström att ta sig hem från grillkväll­en i Åled. På bilden syns han med sonen Jax.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ??
Bild: LINA SALOMONSSO­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden