Hallandsposten

Kassaskåp dumpades i skogen

- JOHANNA ULRIKA ORRE MICHAEL LARSSON

En kassaskåps­liga tycks härja i Laholm. I helgen hittade allmänhete­n tre dumpade kassaskåp i skogen.

Enligt Jenny Jerrhage Lundquist, utrednings­chef vid polisen i Laholm, har det varit ovanligt många inbrott i företagslo­kaler i Laholms kommun de senaste veckorna.

– Det har varit åtta–tio stycken. Det sticker ut jämfört med hur det brukar se ut i juli, säger hon.

VID INBROTTEN HAR tjuvarna gått in i lokalerna och tagit med sig företagens kassaskåp. Eftersom tjuvarnas modus operandi, det vill säga deras tillvägagå­ngssätt, sett likadant ut, skulle man kunna börja misstänka att det är en kassaskåps­liga som härjar i kommunen.

– Det är inte helt osannolikt att det är samma konstellat­ion, vi har sett samma modus, bekräftar Jenny Jerrhage Lundquist.

Efter den gångna helgen har två olika personer ringt till polisen och berättat att de har hittat dumpade kassaskåp i skogen.

I det ena fallet handlade det om ett kassaskåp som hittats i skogen i Knäred, i det andra fallet hade två kassaskåp hittats i ett skogsparti i Skottorp.

– Två av skåpen har vi lyckats bärga, men ett var så tungt att vi inte fick med oss det. Det gick inte att rubba. Skåpen väger åtminstone 300–400 kilo styck så vi tror att det rör sig om fler än två män, säger Jenny Jerrhage Lundquist.

I ETT AV de upphittade skåpen i Skottorp låg det kvarlämnad­e trisslotte­r vilket gör att polisen misstänker att det är kassaskåpe­t som stals vid inbrottet i Ica Torghallen vid Stortorget i slutet av juni.

– Men vi har ännu inte fått det bekräftat så vi vet inte säkert, säger Jenny Jerrhage Lundquist.

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? TORGHALLEN. Natten till den 28 juni gick tjuvar in från butikens baksida och stal ett kassaskåp. Det kan nu ha hittats.
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV TORGHALLEN. Natten till den 28 juni gick tjuvar in från butikens baksida och stal ett kassaskåp. Det kan nu ha hittats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden