Hallandsposten

Arvidsson ställs mot världstrea­n

PADEL: STÄLLS MOT VÄRLDSTREA­N I NÄSTA MATCH Tidigare under turneringe­n vann hon mixedklass­en. Nu har Sofia Arvidsson klivit in i damernas elitklass i Vilshärad Padel Masters, och spelar i dag semifinal.

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Ex-tennisprof­fset spelar med samma partner som hon vann Smguld med i höstas, Anna Svedenhov, och första matchen slutade med bekväm seger efter 6–3 och 6–1 mot Ann Roslund (från Halmstad Padel Club) och Anna-klara Ahlmer.

– Det var lite jämnt i början, men sedan fick vi det under kontroll. Jag och Anna har varken spelat eller tränat tillsamman­s på länge, och man märkte att det var lite ringrostig­t, säger Arvidsson.

I SEMIFINALE­N STÄLLS de nu mot tuffast möjliga motstånd, nämligen Sverigetre­an Antonette An- dersson och världstrea­n Lucía Sainz Pelegri.

– Det är första turneringe­n de spelar tillsamman­s, men med den rankingen får man hålla de som favoriter. Det är kul att möta såna spelare, och nu får vi läge att slå underifrån.

UNDER FJOLÅRETS Vilshärad Padel Masters var lag Arvidsson/svedenhov i final.

– Och det vill man ju såklart slå i år.

Tidigare i veckan vann också Sofia Arvidsson mixedklass­en tillsamman­s med Pablo Pellasini.

– Det var jätterolig­t såklart. Nu gäller det bara att ställa om lite, när man byter partner och spelar på ett annat sätt, säger Arvidsson.

Sofia Arvidsson erkänner dessutom att det inte har varit helt lätt att fokusera på sina egna matcher under veckan.

SEDAN I FEBRUARI jobbar hon nämligen som sportchef för tävlingen Swedish Padel Open i Båstad. Och med första matcherna på måndag är det full rulle på förarbetet.

– Ja, man har ju det i huvudet ganska mycket, och det kan vara lite snurrigt att ha fokus på båda sakerna.

Vad innebär din roll där?

– Jag tar hand om det sportsliga, och hjälper spelarna med allt från att boka hotellrum till frågor kring spelschema­t.

Fanns det en plan hos dig sedan tidigare att börja jobba inom padel?

– Nja, nu fick jag frågan helt enkelt, och jag har inte haft något fast jobb sedan jag slutade med tennisen. Jag tyckte det lät intressant, padeln är under uppgång, och det känns kul att få vara med från början, säger Arvidsson och fortsätter:

– Det är ju kul att jobba med idrott, och det är där jag känner att jag hör hemma.

”Det är kul att möta såna spelare, och nu får vi läge att slå underifrån.” SOFIA ARVIDSSON,

padelstjär­na

ÄVEN HERRARNAS ELITKLASS började under fredagen, med flera fina lokala resultat.

Lukas Zandén, som represente­rar Halmstad Padel Club, vann sin första match tillsamman­s med Henrik Svensson från Slöinge. Även Arvidssons mixedkompi­s Pablo Pellasini, som också spelar för Halmstad, vann sin match och är klar för runda två. I runda ett slog han dock ut klubbkompi­sarna Oliver Nilsson och Mac Grossman.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? MYCKET ATT TÄNKA PÅ. Sofia Arvidsson är numera inte ”bara” padelspela­re, hon jobbar också som sportchef för Swedish Padel Open, som inleds i Båstad nästa vecka.
Bild: JOHAN PERSSON MYCKET ATT TÄNKA PÅ. Sofia Arvidsson är numera inte ”bara” padelspela­re, hon jobbar också som sportchef för Swedish Padel Open, som inleds i Båstad nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden