Hallandsposten

”Efterfråga­n på taxi stor i Halmstad”

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

”Det är viktigt för oss att erbjuda en bra service, och vi uppskattar om man kontaktar oss om det inte fungerar som man tänkt sig”.

Tommy Edlund, regionchef på Cabonline Group Region Syd, erkänner att Taxi Halmstad haft problem, men lovar bättring. Han betonar samtidigt att bilar som olovligen kör under Taxi Halmstads flagg kan vara en del av förklaring­en till missnöjet.

TOMMY EDLUND, regionchef Cabonline

Regionchef­en lyfter särskilt fram ett omfattande uppdrag gentemot Hallandstr­afiken som förklaring till bristen på bilar.

– Många av våra bilar har gått åt för att utföra det uppdraget, och det har gjort att det kunnat uppstå en väntetid på flera timmar för den som vill ha en taxi.

HAN ÄR DOCK inte sen med att betona att nya tider är att vänta:

– Sedan den första juli har vi minskat uppdraget gentemot Hallandstr­afiken med 60 procent. Det gör att vi kan få fram bilar på ett helt annat sätt nu, även om efterfråga­n på bilar är fortsatt stor under sommaren.

Gällande förarna håller han med om att man tidigare haft en del mindre kvalificer­ade sådana, men att dessa nu har lämnat företaget. Det följs även regelbunde­t upp så att de befintliga förarna håller hög kvalitet.

–Vi ställer som krav att våra förare ska ha bra lokalkänne­dom och ta alla körningar de får. Det är viktigt för oss att erbjuda en bra service, och vi uppskattar om man kontaktar oss om det inte fungerar som man har tänkt sig.

Angående Lasse Åkerströms upplevelse av bokningsce­ntralen i Lettland, så tror regionchef­en att det rör sig om ett undantagsf­all.

– Det här är en erfaren central som vi haft i 15 år. Det kan vara så att han kommit till någon ny som håller på att utbildas, och då kan det uppstå problem.

KUNDERNAS NEGATIVA associatio­ner med varumärket Taxi Halmstad kan också bero på företagets konkurrent­er på marknaden.

Många av konkurrent­ernas bilar har nämligen takskyltar där det står Halmstad eller Taxi Halmstad, och det kan därför bli så att kunderna felaktigt riktar kritik mot Taxi Halmstad.

– Vi brukar dra dessa varumärkes­intrång till rättegång med jämna mellanrum, men det dyker upp nya kopior hela tiden. Vi övergår nu mer till gula Sverigetax­i- och svarta Taxikurirb­ilar som varumärken för att särskilja oss.

Det nämnda minskade uppdraget gentemot Hallandstr­afiken frigör över 60 bilar, men det ska bli fler nytillkomn­a bilar än så för den taxisugne.

– Efterfråga­n på taxi är stor i Halmstad, så vi söker ständigt efter nya bilar som kan ansluta sig till oss, säger han.

 ?? Bild: CABONLINE GROUP REGION SYD ?? SER LJUSNING. Tommy Edlund, regionchef på Cabonline Group Region Syd, ser ljust på framtiden för Taxi Halmstad.
Bild: CABONLINE GROUP REGION SYD SER LJUSNING. Tommy Edlund, regionchef på Cabonline Group Region Syd, ser ljust på framtiden för Taxi Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden