Hallandsposten

Välkänd krögare satsar nytt

- JERRY CARLSSON

Krögarprof­ilen Paul Lundin öppnar en ny restaurang i Halmstad. Den 27 september slår Kakel Bar & Kök upp portarna på Tyghusgata­n.

Paul Lundin, som i dag driver den välkända restaurang­en Salt på Tylösand, har länge haft planer på att öppna en ny krog i ett mer centralt läge.

– Jag anser att det har saknats en mötesplats där man kan gå ut och träffas över ett glas vin eller en enkel bit mat. Min nya restaurang kommer att fylla en lucka i utbudet, säger han.

Restaurang­en kommer att dela lokaler med Spis och Deli på Tyghusgata­n.

– Spis och Deli kommer att finnas kvar och driva sin verksamhet under dagtid. Jag kommer att hålla öppet från sen eftermidda­g fram till 01 mellan måndag och lördag.

Som namnet antyder kommer väggar och golv i lokalen vara klädda med kakel.

– Eftersom jag tidigare har bott i New York har jag inspirerat­s av den industriel­la designen. Hårda material värms upp av mjuka material och det är meningen att utformning­en ska frambringa en storstadsk­änsla. Menyn är ännu inte fastställd. – Vi kommer dock uteslutand­e satsa på mellanrätt­er med smaker från hela världen. Det blir en rörlig meny eftersom vi kommer att jobba med lokala, externa och säsongsbet­onade råvaror.

Paul Lundin tror att restaurang­erna Salt och Kakel Bar & Kök kommer att kompletter­a varandra.

– Det är två vitt skilda koncept i helt olika miljöer. Jag tror mycket på den här idén, säger han.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? MOT NYA MÅL. Paul Lundin öppnar ny restaurang i centrum.
Bild: ROGER LARSSON MOT NYA MÅL. Paul Lundin öppnar ny restaurang i centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden