Hallandsposten

Folkfest när 300 sprang Nattloppet

- JOHANNA ULRIKA ORRE juo@hallandspo­sten.se

De boende runt Stortorget kunde från första parkett följa både start och målgång när 300 kvällspigg­a löpare tog sig an årets upplaga av Nattloppet Laholm.

–Det känns jättebra. Kul med så många tappra som ville springa så sent. 300 personer fyllde upp torget bra och det blev en riktig folkfest, säger Casandra Hallberg, projektled­are för loppet.

NÅGRA KLAGOMÅL från de boende runt torget har inte kommit in, tvärtom verkade de flesta enligt Casandra Hallberg gilla festen.

– Många stod i sina fönster, några med vinglas i handen, och hejade på löparna, säger hon med ett skratt.

Den yngsta av deltagarna var 6 år och den äldsta 81 år. Gemensamt för dem alla ver- kar vara att även de gillade tillställn­ingen.

– Alla trycker fyra eller fem av fem möjliga på feedbackkn­appen som vi skickat ut, säger Casandra Hallberg.

EN DEL ÖNSKEMÅL och tips om förbättrin­gar till nästa år har dock också kommit in.

– Många har önskat tydligare kilometerm­arkeringar utmed banorna så det ska vi definitivt sätta ut till nästa år, säger Casandra Hallberg.

Att det blir ett nytt Nattlopp Laholm om ett år verkar högst troligt.

– Ja, det känns som att laholmarna vill det. Och vi har redan fått förfrågan från företag som vill vara med och sponsra nästa år, säger Casandra Hallberg som gläds åt att årets lopp genererade ett överskott på 10 000 kronor som kommer att skänkas till föreningen Tilia som arbetar för att motverka psykisk ohälsa bland unga.

 ?? Bild: VILMA LÖNN ?? STARTEN GÅR. Loppet startade från Stortorget i Laholm efter mörkrets inbrott på torsdagskv­ällen.
Bild: VILMA LÖNN STARTEN GÅR. Loppet startade från Stortorget i Laholm efter mörkrets inbrott på torsdagskv­ällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden