Hallandsposten

Vi saknar vår vän Lennart Gunnarsson

-

Lennart Gunnarsson föddes på Uddekulla i Ysby den 21 april 1931. Som vuxen bodde han på flera orter men från 1969 och fram till sin död bodde han i egen villa i Ysby. Hans närmaste är hustrun Sonja samt barnen Nils-göran, Mats och Ingrid med familjer.

FÖRSTA JOBBET VAR som springpojk­e. Därefter skötte han som 16-åring hushållet hos sina morbröder på Per-svensgård i Ysby. Härefter hade han under 2,5 år anställnin­g på Apelrydsko­lans lantbruk i Båstad. Där grundlades hans intresse för kor och höns.

Efter en vinters studier vid Munka-ljungby folkhögsko­la blev det tid för militärtjä­nstgöring där han utbildades till kock. Där kom han på att det var kock han ville bli. Nu blev det restaurang­skola i Stockholm under ett års tid. Den första anställnin­gen blev på Göta Hotell i Laholm, sedan Hotell Billingen i Skövde, därefter Laholms Stadshotel­l samt Gröna Hästen. Dessutom en sommar på hotell Båstad, en vinter i

LENNART OCH SONJA gifte sig 1960. När sedan barnen kom tyckte Lennart att det blev alltför många sena kvällar i kockyrket. Han arbetade därför som industriar­betare på Bilpacknin­gen i Laholm ett antal år. Avslutning­en på yrkeslivet blev dock tio år som restaurang­chef och kock på Sjöhästen i Mellbystra­nd. Förutom detta höll Lennart många matlagning­skurser. Otaliga är de bröllop och kalas där han stått för ”det lekamliga”.

LENNARTS STORA kunnande har inte minst vi i Ysby Hembygdsfö­rening haft glädje av. Från starten 1983 och i 25 år framåt kokade Lennart den berömda Laxasoppan vid Forsasönda­n i Ysby.

Lennart var styrelsele­damot i Ysby Hembygdsfö­rening i många år och där var han ständigt till nytta och glädje, inte minst under våra arbetskväl­lar och vid guidning på Vippentorp­et. År 2011 fick han, välförtjän­t, Sveriges Hembygdsfö­rbunds förtjänstt­ecken med lagerkrans.

LENNART VAR EN glad och positiv person som spred glädje var han kom. Han hade många intressen, släktforsk­ning, fåglar och inte minst växter och blommor. För oss som skrivit dessa rader var han också en kär kusin. Saknaden kommer att följa oss!

Britta och Lars För Ysby Hembygdsfö­rening

 ??  ?? Sälen och slutligen åter till Laholm och Gröna Hästen.
Sälen och slutligen åter till Laholm och Gröna Hästen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden