Hallandsposten

Andreas Hadenius är redo att fajtas igen

- Filip Svensson fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Han spelade från start och gjorde första målet i premiären mot Degerfors. Där efter blev det en period med inhopp och bänknötand­e innan en skada satte totalt stopp. Nu är den revanschsu­gna östgöten tillbaka i full träning igen.

HBK fortsätter sin uppladdnin­g inför hösten och i dag möter man Varbergs BOIS hemma på Örjans Vall. Senaste matchen, ”stormatche­n” mot Crystal Palace, slutade med brakförlus­t, 1-6, och bollklubbe­n blickar nu framåt mot hösten.

EN ANNAN SOM också blickar framåt är Andreas Hadenius, ett av HBK:S nyförvärv inför den här säsongen. En efterhängs­en fotskada har gjort att den hårt jobbande krigaren missat de åtta senaste matcherna, Palace-matchen inkluderad. Nu är han dock på gång igen och har senaste veckan tränat för fullt igen.

– Det är en stor glädje. Framför allt en glädje att kunna springa och spela och sparka boll igen. Hur har du jobbat för att komma tillbaka?

– Isbad, ström och cirkulatio­n och sedan har jag fått upprepa det dag efter dag för att få bort blödningen. Sen jobbar man givetvis med andra delar så som överkropp för att inte tappa formen. Nu vill man bara in och spela igen.

HADENIUS, FOSTRAD I Smedby AIS, tog klivet över till IFK Norrköping som 13-åring. Där efter började vandringen mot a-laget och efter diverse lån och utflykter i Sylvia och Värnamo, gjorde han 2014 allsvensk * Ålder: 27 år. * Familj: Singel. * Bor: Centrum. * Kör: Volkswagen. * Äter: Zigges garage. * Dricker: Vatten. * Lyssnar på: Podcast. * Ser på: Serien Power och favoritfil­men är Nyckeln till frihet. * Kuriosa: Rankad etta i Östergötla­nd som 13-åring i bordtennis. debut för Norrköping borta mot Gefle. En debut som dåvarande tränaren Janne Andersson berömde som ”den bästa debut han sett”.

Hur har din tid varit i Halmstad?

– Jag kom in jättebra i laget, de är väldigt välkomnand­e. Sen gillar jag staden Halmstad starkt, en riktigt fin och mysig stad.

Vad säger du om fortsättni­ngen?

– Vi är ett lag under ständig utveckling. Efter vi drog igång igen så ser man att det finns ett stort sug på att utvecklas och kriga in i det sista. Med Ivo Pekalski spetsar vi till det lite extra och det ökar ju konkurrens­en. Hans inträde i laget är bara positivt. Jag är hoppfull inför framtiden och framför allt hösten som ligger närmast.

 ?? Bild: FILIP SVENSSON ?? TAGGAD INFÖR FRAMTIDEN. Andreas Hadenius har varit borta på grund av en skada men nu är han tillbaka i full träning igen.
Bild: FILIP SVENSSON TAGGAD INFÖR FRAMTIDEN. Andreas Hadenius har varit borta på grund av en skada men nu är han tillbaka i full träning igen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden