Hallandsposten

Alla lokala lag utslagna i Gothia Cup

- PIERRE CARLSSON

Till sist blev alla lokala lag i Gothia Cup utslagna. Halmstad BK:S P13 var det sista lokala laget kvar i turneringe­n när de åkte ut i kvartsfina­len.

Halmstad BK:S P13-lag hade tagit sig hela vägen fram till kvartsfina­l i A-slutspelet. Det efter segrar mot sydafrikan­ska Kusasa Stars, svenska IFK Lidingö och Prep Schools Pumas Red från England. Men i kvartfinal­en tog det stopp mot Brommapojk­arna, ett lag som inte hade släppt in ett enda mål på vägen dit och själva gjort 36 mål på sex matcher. Halmstad tog visserlige­n ledningen genom Axel Hall men fyra raka mål av Brommapojk­arna gjorde att Stockholms­laget vann matchen med 4–1.

– Vi var lite tagna av stundens allvar och det är ett av de bästa P13 lagen i Sverige. När de gör 2–1 och 3–1 känner vi att det är svårt, säger HBK:S tränare Fredrik Andersson.

Fredrik Andersson talade gott om motståndar­na, som även vann finalen mot amerikansk­a Dallas Texans Soccer Club. Och trots kvartsfina­lförlusten är tränarna i HBK nöjda med var laget presterat.

– Jag kan erkänna att jag inte varit i kvarten innan i Gothia. Delad femma är ju fantastisk­t bra. Vi är nöjda med det här och ser nu fram emot Laxacupen nästa vecka, säger Fredrik Andersson.

Under fredagen blev också Halmstad BK:S lag i SEF Trophy, inbjudning­sturnering­en för P15, utslagna. Laget hamnade i B-slutspelet efter en tredjeplat­s i gruppspele­t. Efter vinsten i åttondelsf­inalen mot Djursholms IF under torsdagen väntade Örgtyte IS i kvartsfina­len.

Det var en match som Örgryte kunde vinna efter två mål den sista kvarten. Slutresult­atet skrevs till 3–1 och därmed var också samtliga lokala lag utslagna ur världens största ungdomstur­nering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden