Hallandsposten

Helt jämnt inför sista dagen på Barsebäck

- PIERRE CARLSSON

”Vi har räknat med att det ska vara jämnt”

Efter en stark insats på torsdagen fortsatte Ringenäs på fredagen hämta in Hills försprång. Lagen är nu helt lika inför lördagens avslutande singelspel. För Halmstad GK är läget i botten bättre efter en stabil insats av laget.

Ringenäs duon Emma Svensson och Ingrid Lindblad spelade foursome på 67 slag, 4 under par. Ringenäs andra foursomela­g för dagen, Josephine Jansson och Lynn Carlsson, gick på banans par.

Det gjorde att Ringenäs hade samma score som ledande Hills efter förmiddage­n.

– Det var väldigt fint och ett bra lagspel. Vi satte inte varandra i svåra lägen, säger Ringenäs coach Tomas Lindström.

På eftermidda­gen spelades fyrboll där Ringenäs ställde upp med Josephine Janson i par med Julia Engström och fortsatte med duon Emma Svensson och Ingrid Lindblad som andra par. Jansson och Engström gick starka -6 medan Svensson och Lindblad gick på par.

Ringenäs ligger nu totalt -3, samma som Hills inför lördagen avslutande singelspel. Tredjeplac­erade AIK är 12 slag efter de ledande lagen på +9.

– Vi har räknat med att det ska vara jämnt. Vi ska gå ut och spela med en stabil trygg plan och låta resultaten komma utan att jaga, säger Tomas Lindström.

FÖR HALMSTAD GK var fredagen också lyckad. Kajsalotta Svarvar och Madeleine Ziegert gick ett under banans par samtidigt som Sofia Grönberg-withmore och Kristina Söderström gick 2 över under förmiddage­ns foursome. Det gjorde att Halmstad klättrade två placeringa­r och bara var ett slag efter 11:e placerade Upsala GK efter förmiddage­ns rundor.

– Vi hade snackat ihop oss om hur vi skulle spela och kom in i det bra från början. Paren kompletter­ade varandra och det flöt på jättebra under hela rundan, säger Halmstads tränare Katarina Michols.

Under eftermidda­gen kunde Halmstad hålla samma avstånd till Upsala på den elfte och sista platsen som spelar kvar i elitserien nästa år. Emelie Rosén bildade par med Sofia Björkman och 14-åriga Kajsalotta Svarvar spelade tillsamman­s med 39 år äldre Sofia Grönberg-whitmore. Rosén och Björkman gick +1 medan Svarvar och Grönberg-withmore gick ett slag bättre på banans par.

TOMAS LINDSTRÖM, tränare Ringenäs GK

HALMSTAD LIGGER INFÖR lördagen mitt i smeten bland lagen som kämpar om att hålla sig kvar i elitdivisi­onen. Fyra lag ligger inom 7 slag bakom Upsala och kampen om att klara sig kvar kommer bli stenhård.

– Det är viktigt att vi tar ett slag i taget och kämpar hela vägen in. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Katarina Michols.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden