Hallandsposten

Stenson fortsätter i The Open

- CARL GÖRANSSON/TT

Han tvekade om en fortsättni­ng i British Open. Men trots problemen med vänsterarm­en räknar Henrik Stenson med att spela vidare i helgen. ”Det blir spel om inget oförutsett inträffar”, skriver han i ett sms till TT.

Henrik Stenson lämnade det lugnande beskedet när det på fredagskvä­llen stod klart att han klarade kvalgränse­n. Tidigare på dagen hade han några tunga timmar i regnet ute på banan. Golfstjärn­ans problem kring vänster armbåge hade förvärrats och i scorekorte­t stod det 75 slag – fyra över par – när den andra rundan var över.

STENSON LIGGER DÄRMED tre över par totalt efter två dagar, vilket räcker precis för att klara kvalgränse­n och få spela vidare i helgen. 42-åringen fortsätter nu att spela i majorn – även om han öppnade för att dra sig ur tävlingen direkt efter rundan.

– Jag var inte nöjd med spelet i går och gick och körde ett rangepass på en timme efteråt. Sedan kändes inte armen jätterolig i morse. Det är inte själva armbågen som är dålig, utan mer överdelen på underarmen som är inflammera­d.

HENRIK STENSON INLEDDE den andra rundan med tre bogeys på de första fem hålen och redan där var dagen mer eller mindre förstörd.

– Jag spelade riktigt risigt överlag, tee till green. Det var bara att kämpa hela tiden och jag fick ett litet dåligt momentum där i början. De första fem hålen är ju ändå några av de lättare på banan, säger Stenson.

 ?? Bild: CHRISTER HOGLUND/TT ?? SVÅRTSPELA­T. Henrik Stenson hade en tuff dag i regnet på Carnoustie.
Bild: CHRISTER HOGLUND/TT SVÅRTSPELA­T. Henrik Stenson hade en tuff dag i regnet på Carnoustie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden