Hallandsposten

Fortsatt pingisfebe­r i Halmstad

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

”Vi har spelare som är topp tre i sin ålder, och såna som spelat i tre månader”

SEBASTIAN LUNDAHL

Efter VM i stan och Sm-guld på herrsidan fortsätter Halmstad vara en het bordtennis­stad. Nu lockar HBTK:S sommarläge­r rekordmång­a spelare.

– Vi är ungefär 170 spelare de här två veckorna, så många har vi inte tagit in tidigare, säger Sebastian Lundahl, en av tränarna på lägret.

Bland deltagarna ser man en stor spridning på ålder, där de yngsta är åtta år, och de äldsta 20.

– Vi har spelare som är topp tre i sin ålder, samt killar och tjejer som bara spelat i tre månader. Det är kul att se att det funkar socialt att alla blandas, det blir aldrig någon kaxig stämning.

FÖRUTOM MÄNGDER MED pingis fokuserar också HBTK mycket på det sociala. Man har varit och badat, grillat, och spelat minigolf och fotboll.

– Det var också en upplevelse, att se en fotbollsma­tch med så stor längs- och åldersskil­lnad på spelarna, skrattar Sebastian.

– Men samtidigt är det nog det som får många att komma tillbaka, att det blir ett socialt läger också, och att vi har väldigt roligt här.

Även om de flesta på lägret är från Västsverig­e lockar man också ungdomar från bland annat Stockholm och Norge. Är det så att Halmstad lockar extra som stor pingisstad?

– Det tror jag absolut. Speciellt efter Sm-guldet och det faktum att vi hade VM här. ”Tickan” (Ulf Carlsson) och ”Figge” (Fredrik Håkansson) är också speciella namn, och att vi har de som tränare här lockar nog också, säger Sebastian.

Den som åkt allra längst – längre än Norrmännen – är Ina Törmä, 14, som bilat från Pajala. 160 mil är det till Halmstad enkel väg.

– VI HAR ingen tränare där uppe, och det är mest jag som tränar. Här kan jag få mycket bättre coachning, och det känns som att det är bra för min utveckling, säger hon och fortsätter:

– Däremot är det mycket bättre motstånd här, så man känner sig lite sämre. Men det är nog också bara bra egentligen, att bli utmanad.

 ?? Bild: POVEL ARWIDSON ?? ÄLSKAR SPORTEN. 160 mil skiljer Halmstad och Pajala. Det var inget som hindrade Ina Törmä, som åkte ner till Halmstad för lägret.
Bild: POVEL ARWIDSON ÄLSKAR SPORTEN. 160 mil skiljer Halmstad och Pajala. Det var inget som hindrade Ina Törmä, som åkte ner till Halmstad för lägret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden