Hallandsposten

Han är Halmias nya back. Höganäsför­värvet förstärker ISH inför andra halvan av säsongen.

FOTBOLL: DIVISION 2-TOPPLAGET LADDAR OM OCH SIKTAR HÖGT

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

IS Halmia avslutade våren på bästa möjliga sätt och formkurvan pekade spikrakt uppåt. Nu stundar höstsäsong­en och laget förstärker med snabbe backen Michael Babier.

Sommaruppe­hållet är snart över och lagen börjar trappa upp inför andra halvan på säsongen. För de rödvita nere på Örjans Vall inleddes årets säsong på värsta tänkbara sätt – med tre raka förluster.

– Kvarnby borta var nog det värsta jag varit med om. Vi brände chans efter chans och hade tre i stolpen. I matchen efter fick vi en utvisad mot IFK Malmö men spelade ut dem totalt ändå. Såklart en tuff start men vi tog oss ur det på ett bra sätt. Det brukar jämna ut sig över en hel säsong, berättar Anders Wallin, Halmias tränare i soffan nere på Örjans Vall.

OCH JÄMNADE UT sig, det gjorde det. Man avslutade första halvan med fem raka segrar och i de fyra sista höll man dessutom nollan. Ett bra betyg på att det går att vända skutan, bara man har viljan.

– Såklart ingen önskestart men vi jobbade på och hade en stark tro på det vi gör. Vi ändrade ingenting och fortsatte jobba hårt och det har burit frukt senaste tiden. Det känns väldigt bra. Vi avslutade vårsäsonge­n på ett oerhört bra sätt, trots skador och slitna spelare.

FÖR WALLIN ÄR det andra året som ansvarig huvudträna­re nere på Örjans Vall och han är nöjd med hur laget har artat sig efter hans inträde.

– Det börjar ta form och fart rejält nu. Jag och övriga staben har satt vår prägel på det hela tycker jag.

Kände du att uppehållet kom mindre lägligt nu när det gick så bra?

– Nej, det var välbehövli­gt. Vi hade flera matcher på kort tid med svenska cupen och DM så det var ganska slitna spelare.

På värvningsf­ronten har Halmia legat lågt. Man har dock fått in Michael Babier från Höganäs. En rivig och energisk ytterback som visar prov på fin speed.

– Jag var här och tränade lite här förra året. Sen la jag av helt med fotbollen på grund av jobbet men när jag fick ett samtal från Halmia så tände man till och blev sugen igen. Jag sa till chefen att ”nu jäklar vill jag spela, se till att fixa något i närheten av Halmstad”.

Vad har du att säga om ditt nya lag?

– Vi har ett riktigt bra lag och av det jag sett så har Halmia spelat bäst fotboll i serien. Du känner att du är med och konkurrera­r om en startplats?

– Absolut, inget snack om det.

LAHOLMS ANFALLARE Ardian Berisha provtränad­e med Landskrona BOIS men fick inget napp. Istället dök han upp på Halmias träning.

– Lite synd att Landskrona inte ville satsa på mig fullt ut. Nu testar jag här i Halmia i stället. Jag har bara varit med på dagens träning men det verkar bra och jag kan absolut tänka mig att spela här framöver.

 ??  ??
 ?? Bild: FILIP SVENSSON ?? NYFÖRVÄRV. Michael Babier är senaste tillskotte­t i IS Halmia. Den energiske ytterbacke­n kommer senast från Höganäs men har förflutet i både Ängelholm och HIF:S akademi.
Bild: FILIP SVENSSON NYFÖRVÄRV. Michael Babier är senaste tillskotte­t i IS Halmia. Den energiske ytterbacke­n kommer senast från Höganäs men har förflutet i både Ängelholm och HIF:S akademi.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden