Hallandsposten

Skadan är ingen ursäkt för Malmö

- TT

Malmö FF får klara sig utan viktiga mittfältar­en Fouad Bachirou i Champions Leaguekval­et borta mot Cluj. – För mig är det inte en ursäkt, säger tränaren Uwe Rösler inför tisdagens match.

I lördags bröt Fouad Bachirou det allsvenska fotbollsmö­tet med Örebro med en känning i låret.

Mittfältar­en följde därför inte med Malmö FF till rumänska Cluj-napoca och det första mötet i Champions League-kvalets andra omgång.

På presskonfe­rensen inför matchen beklagade MFF:S tränare Uwe Rösler frånvaron.

– ”Bach” har varit en av de bästa spelarna sedan jag kom till klubben. Han är en nyckel i vårt spelsätt men att spelare är skadade är något man måste kunna leva med, säger tysken enligt Sydsvenska­n och Kvällspost­en.

Rösler gav inget besked om hur han tänker sig ersätta Bachirou.

– Vi kan fylla gapet. Hur? Det beror lite på hur vi formerar laget. Jag hoppas att de andra spelarna ser det som en chans att kliva fram. Att ”Bach” inte spelar är ingen ursäkt för att vi inte ska få ett bra resultat, men i en idealisk värld hade jag velat ha honom här, säger Rösler.

Det ska inte bara försvaras i Rumänien.

– Vi kommer hit för att göra mål och förhoppnin­gsvis vinna matchen. För oss är det viktigt att göra mål och inte bara försvara. Vi ska försöka anfalla, säger mittbacken Rasmus Bengtsson.

Ungerska Vidi eller bulgariska Ludogorets Razgrad blir Malmös motståndar­e i tredje kvalomgång­en till Champions League – om laget slår ut rumänska Cluj.

Den tredje kvalomgång­en lottades under måndagen och spelas 7–14 augusti.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN ?? SAKNAR PROFIL. Malmö FF och nye tränaren Uwe Rösler (till vänster) tvingas klara sig utan Fouad Bachirou i första mötet med rumänska Cluj.
Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN SAKNAR PROFIL. Malmö FF och nye tränaren Uwe Rösler (till vänster) tvingas klara sig utan Fouad Bachirou i första mötet med rumänska Cluj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden