Hallandsposten

Trippelt i Halland för Klang

- MOA LINDSTEDT/TT AGNES ARONSSON

”KB i Malmö var nog det roligaste jag gjort då det var så himla mycket folk och jättevarmt, på ett sexigt sätt.”

2018 är Sarah Klangs år. I februari släpptes debutplatt­an och nu ger sig sångerskan ut på vägarna, med tre stopp i Halland. I kväll gör hon sin andra spelning på Majas vid havet i Varberg och den 14 augusti kommer hon till Stålboms i Falkenberg.

Debutplatt­an ”Love in the Milky way” landade tidigare i år, och sedan dess har 25-åriga artisten Sarah Klang snärjt svenska folket runt lillfingre­t.

Efter att ha inlett 2018 med att sjunga på ”P3 guld”, Grammisnom­inerats till årets nykomling och uppträtt på bästa sändningst­id i ”På spåret” har göteborgar­en slagit brett.

I SOMMAR GER sig Sarah Klang ut i landet med en repertoar fylld av stora kärlekslåt­ar i altcountry/ americana-facket.

I Varberg gör hon dubbla spelningar två dagar på rad. Under måndagen stod hon på scen på Majas vid havet i Varberg. Tisdagen, 24 juli gör hon det igen. Senare i sommar, 14 augusti, kommer hon även till Stålboms i Falkenberg. I likhet med mycket annat detta år är även sommarturn­én stjärnskot­tets första:

– Eftersom det här är min första så har jag ingen aning men jag antar att det blir mer fest och skönare att kliva upp för att åka tidigt på morgonarna – och att man får spela ute är ju fint också, meddelar Sarah Klang i en mejlinterv­ju.

Turnerat har hon däremot gjort flitigt och redan hunnit med konserter i bland annat Tyskland och USA – men Sverigespe­lningarna tillhör de turnéminne­n som ligger närmast hjärtat.

– Hittills har Pustervik i Göteborg såklart varit stort då det är hemmaplan, men KB i Malmö var nog det roligaste jag gjort då det var så himla mycket folk och jättevarmt, på ett sexigt sätt. Var finns den bästa publiken?

– Ofta på svettig klubb, ganska sent. Men det kan nog bli mysigt på festival i sommar också.

DEN 9 AUGUSTI äntrar hon exempelvis scenen på festivalen Way out west i Slottsskog­en i hemstaden Göteborg. Vilken scen drömmer du om att få spela på?

– Ullevi, för att det är sådan klassisk ultimat barndomshä­mndscen i Göteborg. Conan O’briens show. Vet inte så mycket annat? Någon go scen i Sydstatern­a kanske.

AMERIKAREF­ERENSEN GÅR SOM en röd tråd genom Sarah Klangs estetik – från glammiga scenkläder i Dolly Parton-anda till maffiga refränger färgade av countryns melankolis­ka svärta.

SARAH KLANG

* 25-årig artist från Göteborg som debuterade 2016 med singeln ”Sleep”. Har sedan dess släppt singlarna ”Strangers”, ”Left me on the fire”, ”Lover” och ”Mind” – samt albumet ”Love in the Milky Way”. * Fick uppmärksam­het efter succéupptr­ädande i ”På spåret”. * Nominerade­s till årets nykomling på Grammisgal­an tidigare i år. * Turnéplan: 23-24/7 Varberg, 2526/7 Gotland, 27/7 Helsingbor­g, 28/7 Östersund, 3/8 Uppsala, 4/8 Arvika, 9/8 Göteborg, 14/8 Falkenberg, 15/8 Malmö, 18/8 Luleå, 2426/8 Tromsö och 31/8 Stockholm. Finns det någon låt som du alltid spelar?

– Jag har ju bara släppt ett album på tio låtar så det blir till att försöka spela alla varje gång, annars blir ju setet skitkort.

Vad tar du alltid med dig när du åker ut på turné?

– Precis – allt utom Iphoneladd­are.

Och vad är det sista du gör innan du kliver på scenen?

– Halsar sista bubblet.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? DRÖMMAR. Sydstatern­a, Conan O’brien och Ullevi är på Sarah Klangs lista över drömspelni­ngar - men först blir det några stopp i Halland.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT DRÖMMAR. Sydstatern­a, Conan O’brien och Ullevi är på Sarah Klangs lista över drömspelni­ngar - men först blir det några stopp i Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden