Hallandsposten

Rökig skånsk rock’n’roll på allsången

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Sannex rör sig mot country – och senaste skivan är delvis inspelad i Nashville. Men under Allsång på Skansen utlovar de genren de gjort sig kända för. – Det kommer att bli en riktig dansbandsg­ås, en skånsk rock’n’roll-rökare, säger sångaren Andreas Olsson.

När Allsång på Skansen drar i gång sitt femte program för säsongen står Pernilla Wahlgren, Amanda Ginsburg, Kaliffa och Sannex på scenen. Sångaren i Sannex, Andreas Olsson, har varit med en gång tidigare, men för bandet innebär framträdan­det Skansenpre­miär.

– Jag var med förra året när de ville ha en dansbandst­radition. Men att få göra det här som ett band är en dröm, det är overkligt och fett, säger Olsson.

SANNEX HAR FUNNITS sedan 1970-talet, med ett flertal olika medlemmar. Men även om detta blir deras första Allsång på Skansen har de en nära relation till tv-programmet.

– Jag har kollat på alla allsångspr­ogram från 95 och framåt skulle jag tro. Så jag tycker att det är ett väldigt roligt koncept, det har varit bra underhålln­ing genom åren, säger trummisen Micke Norsten.

På sitt senaste album Crossroads har de börjat röra sig mer åt countryhål­let, och skivan är delvis inspelad i Nashville. Men de gamla fansen kommer ändå att känna igen gruppens sound – inför tisdagen utlovar de mycket dansbandsm­usik. Och ur allsångshä­ftet?

– Jag hoppas att jag får lov att sjunga en låt på skånska, säger Andreas Olsson.

EN VETERAN PÅ allsångsfr­onten är däremot Pernilla Wahlgren, som både syns i Allsång på skansen och Lotta på Liseberg under sommaren.

– Det känns jättekul, det är de största sommarprog­rammen vi har, säger hon.

Under året firar Pernilla Wahlgren 40 år som artist och 50 år på jorden och har tagit sin jubileumst­urné ut i landet. Under Allsång på Skansen utlovar hon smakprov från den pågående turnén.

– Det finns så mycket bra svensk musik som alla kan, det är familjär stämning, är det vackert väder blir det en jättefin kväll. Allsången är en stor gemenskap, säger Pernilla Wahlgren.

 ?? Bild: NOELLA JOHANSSON ?? DANSAR LOSS. Sannex gör sitt debutframt­rädande på Skansens allsångssc­en i kväll.
Bild: NOELLA JOHANSSON DANSAR LOSS. Sannex gör sitt debutframt­rädande på Skansens allsångssc­en i kväll.
 ?? Bild: ANDERS WIKLUND ?? PÅ SKANSEN. Pernilla Wahlgren kommer att visa upp nummer från sin jubileumst­urné under Allsång på Skansen.
Bild: ANDERS WIKLUND PÅ SKANSEN. Pernilla Wahlgren kommer att visa upp nummer från sin jubileumst­urné under Allsång på Skansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden