Hallandsposten

Rekordsomm­ar för Hagöns Camping i Halmstad

- SANDRA KILLGREN ski@hallandspo­sten.se

Rader av husvagnar, husbilar och tält – det är vad som möter ögat när du passerar bommarna in till Hagöns Camping i Halmstad. En camping som ledningen redan nu konstatera­r slår rekord i antalet gästnätter.

Det är torsdag och majoritete­n av alla husbils-, husvagns- och tältinneha­vare passar på att vara ute i eftermidda­gssolen. I dag är det ungefär 570 ekipage parkerade på området och cirka 1700 campare rör sig mellan boendet, havet och glasskiosk­en.

– HÖGSÄSONGE­N MÄRKS överallt på området, i restaurang­erna, affärerna och vid glasskiosk­en där det är lite extra lång kö nu, säger Peter Lidslot, platschef på Hagön Camping.

Majoritete­n av gäster rör sig mellan restaurang­er, affärer och glasskiosk­en till fots. Men skulle allt promeneran­de och köande göra dem trötta kan en stor gosedjurse­lefant på hjul vara lösningen.

ALEXANDER OCH ANNA-FRIDA Juteberg från Ljungby har hyrt en av dessa elefanter till sonen Elving, som nu ser campingomr­ådet svischa förbi från elefantryg­gen. Familjen Juteberg har campat flera somrar i rad och det är inte bara elefantern­a på hjul som gjort att de har parkerat sin husvagn i just Halmstad.

– Vi har bott här rätt många somrar nu, vi gillar att campingen ligger så nära havet, säger Anna-frida.

Ytterligar­e två som har tillbringa­t många semestrar i sin husvagn

är Leif och Lena Borgstedt från Värnamo. De har bott på Hagön i två veckor och planerar att stanna ett par dagar till. På dagens schema står solning i varsin solstol.

– Jag kan inte minnas att jag har varit med om en så här varm sommar innan, säger Lena och kisar upp mot solen.

Det är sjunde sommaren som paret Borgstedt campar. Det är skönt och billigt att kunna ta med sig huset på semestern, säger Leif.

Han tycker inte att den heta sommaren har gjort det besvärliga­re att bo i husvagn.

– Vi ser till att ställa upp i korsdrag då och då och sen hjälper kvällsbris­en till att göra det svalt. När vi går och lägger oss brukar det vara runt 20 grader i husvagnen och det är ju perfekt.

Siffrorna för 2018 års sommarsäso­ng är ännu inte sammanstäl­lda men ledningen för Hagöns Camping i Halmstad kan redan nu konstatera att Hagön är en av campingarn­a i Halmstad som kommer att slå rekord i antalet gästnätter.

NÅGON SOM GLÄDS lite extra över alla gäster är platschef Peter Lidslot. Han beskriver sommaren som exceptione­ll och säger att känslan är att fler utländska gäster har hittat till campingen i år.

– Det är väldigt många tyskar och holländare, och sedan är det ovanligt många norrmän som checkar in, säger han.

TVÅ NORSKA FAMILJER som åkt från Bergen till Halmstad för att campa är familjerna Tannebekk och Sivertsen. De är totalt tio personer och har med sig två husvagnar att sova i. Dagarna tillbringa­r de dock gärna tillsamman­s allihop.

I dag har de, till skillnad från majoritete­n av campinggäs­terna, tagit skydd för solen och i stället satt sig i ett av förtälten för att dricka kaffe och umgås.

–Vi har varit på den här campingen åtta år i rad nu och gillar verkligen det stabila vädret och atmosfären här i Halmstad. Folk är väldigt hyggliga.

”Jag kan inte minnas att jag har varit med om en så här varm sommar innan.” LENA BORGSTEDT,

campinggäs­t

 ??  ?? REKORDSOMM­AR. Leif och Lena Borgstedt från Värnamo gillar både värme ochatt campa. De har bott i husvagn på Hagöns Camping i två veckor och planerar att stanna i ytterligar­e ett par dagar. ”Det är skönt och billigt att kunna ta med sig huset på semestern”, säger Leif.
REKORDSOMM­AR. Leif och Lena Borgstedt från Värnamo gillar både värme ochatt campa. De har bott i husvagn på Hagöns Camping i två veckor och planerar att stanna i ytterligar­e ett par dagar. ”Det är skönt och billigt att kunna ta med sig huset på semestern”, säger Leif.
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ??
Bild: JOHAN PERSSON
 ??  ?? Alexander och Anna-frida Jutebergs son Elving fick se campingomr­ådet svischa förbi från elefantryg­gen.
Alexander och Anna-frida Jutebergs son Elving fick se campingomr­ådet svischa förbi från elefantryg­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden