Hallandsposten

Jag hör bara floskler om Markarydsb­anan

-

Svar till samtliga politiker och tjänstemän i Hallands län och Laholms kommun som under det här året har skrivit någonting om Markarydsb­anan. Nu senast 16/7-18.

Till alla er som har yttrat er om Markarydsb­anan ställer jag frågan.

Är ni inte lite sent ute, eller kan det vara så att det helt plötsligt har blivit valår? Nu har jag läst floskler från tre borgliga allianspar­tier om någons slags ”ambition” att öppna sträckan. Dock inte Moderatern­a som tar i så pass mycket, så det skulle bli ekonomiskt olönsamt och tidskrävan­de att bara dra i gång Markarydsb­anan. Förmodlige­n ”medvetet”.

Socialdemo­kraterna, vänsterpar­tiet och miljöparti­et har inte yttrat sig alls om Markarydsb­anan.

Och vad som behagar Sverigedem­okraterna i Hallands län, så sitter de förmodlige­n i knäet på Moderatern­a.

Om alla ni hade haft något ”intresse” att göra något åt Markarydsb­anan, så hade både Veinge och Knäreds station varit färdiga för persontraf­ik december 2018.

Den här frågan har diskuterat­s i många års tid och den enda region är som har varit motståndar­e till att åter öppna Markarydsb­anan, har under alla dessa “för många år”, varit Region Halland. Oavsett vilket block som nu har varit i majoritet.

MARKARYDS STATION öppnades åter för persontraf­ik november 2013. Under den tiden har Region Halland motsatt sig att köra persontåg allt för länge.

I Norra Skånes tidning läste jag en artikel från den 7 mars 2018. Skånetrafi­ken har för avsikt och räknar med att börja köra Pågatåg på Markarydsb­anan december 2023. Och med Skånetrafi­kens vilja att genomföra saker, så har jag högre förtroende för Skånetrafi­ken än Region Halland och Hallands län.

Sven Svensson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden