Hallandsposten

Petersson ersätter Silfwer

HBK: GÖR SIN ANDRA START NÄR HAN ERSÄTTER NYCKELSPEL­AREN

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

När Pontus Silfwer saknas blir det Oscar Petersson som får starta på mitten i höstpremiä­ren mot Degerfors. – Jag har jobbat hårt för det här, säger 19-åringen.

Sommaruppe­hållet är över för HBK som i dag inleder höstsäsong­en med hemmamatch mot Degerfors IF.

På innermittf­ältet saknas lårskadade Pontus Silfwer, som hittills startat alla matcher för HBK i Superettan. Men det blir inte nyinlånade Ivo Pekalski som tar hans plats i elvan – utan Oscar Petersson.

– Det ska bli väldigt roligt att köra i gång igen. Jag och hela laget är taggade, och extra mycket nu när kampanjen ”slutsålt Örjan” går i mål och vi hoppas på extra mycket folk, säger Petersson. Hur ser du på uppgiften att ersätta Silfwer?

– Han har ju varit viktig för oss i år, men jag ska gå in och spela mitt spel, och spela så som laget vill spela. Det känner jag mig trygg med, och vi vet hur det ska göras.

19-åringen från Malmö har närmat sig elvan mer och mer under säsongen, och gjorde innan uppehållet sin första start – mot Jönköpings Södra när Marcus Mathisen var avstängd.

– DET ÄR JÄTTEKUL att få förtroende. Jag jobbar hårt för det här. Det känns bra att jag fått mer och mer speltid och jag tycker det har gått bra också.

Han beskriver sig som en bolltrygg spelare, som strävar efter att ta bollen framåt och hitta öppnande passningar, och menar att han utvecklat sitt spel mycket under våren.

– Det är alltid det viktigaste, att jag fortsätter utvecklas som spelare. Framför allt tycker jag mitt tempo blivit bättre, att göra allt i högre hastighet.

HAN TRIVS OCKSÅ bra i det tremannami­ttfält som HBK spelar med.

– Ja, jag gillar det. Det gör det enklare att hitta passningsk­ombination­er med de andra mittfältar­na, och även med anfallarna, menar Petersson.

Under sommaruppe­hållet fick man alltså förstärkni­ng på innermittf­ältet i Ivo Pekalski som åter-

”Det viktigaste är att jag fortsätter utvecklas som spelare. Framför allt tycker jag att mitt tempo i spelet blivit bättre.” OSCAR PETERSSON Hbk-mittfältar­e

vänt till HBK på lån från Oxford. För Petersson innebär det också tuffare konkurrens om platserna på mitten.

– MEN JAG har inte tänkt på det så. Jag gillar Ivo väldigt mycket, och han är en bra spelare som bidrar med kvalité och erfarenhet. Någon som du kan lära dig av, kanske?

– Absolut, vårt sätt att se på fotbollen är ganska likt, och jag snackar mycket med honom vid sidan av planen och vi bollar idéer.

 ??  ??
 ??  ?? VUXIT IN I LAGET. Efter att han gjorde sin första start innan uppehållet har Oscar Petersson fått speltid i träningsma­tcherna mot Crystal Palace och Varbergs Bois – där han dessutom stod för det sena kvittering­smålet.
VUXIT IN I LAGET. Efter att han gjorde sin första start innan uppehållet har Oscar Petersson fått speltid i träningsma­tcherna mot Crystal Palace och Varbergs Bois – där han dessutom stod för det sena kvittering­smålet.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden