Hallandsposten

Regeringsc­hefen pausade i Laholm

- KENNY HJÄLTE 010-471 50 97 keh@hallandspo­sten.se

Bland alla cyklister som vimlat runt i trakterna stack en av dem ut vid caféborden på stortorget under söndagen. Den danske statsminis­tern Lars Løkke Rasmussen slog sig ned för en fika.

Iklädd cykeltrikå­er blev regeringsc­hefen ändå igenkänd. Inte först av Lena Sintring, utan av hennes syster och svåger som bor i Köpenhamn och kunde bekräfta att statsminis­tern med sällskap också skulle ta sig en fika.

–Det kom två cyklister inrullande för en fika och en av dem var Løkke. Det var inte jag som såg honom först men jag har honom faktiskt i mitt nätverk på Linkedin, säger Lena Sintring.

Hon var den enda oblyga i sällskapet och gick fram och bad om att få ta en selfie med honom efter att hon kontroller­at med statsminis­tern om det verkligen var han.

–Vi tog två bilder, på hans initiativ, han ville att vi skulle flytta oss lite för att det inte skulle bli motljus och bilden bli bättre. Han var väldigt avspänd, säger Lena Sintring och berättar att regeringsc­hefen gick in och hämtade vatten till hundarna som fanns på uteserveri­ngen för att de inte skulle gå lottlösa från fiket.

–Det var först i efterhand som jag började tänka på om det inte var några vakter på plats. Men det var två killar som satt vid ett annat bord och hade koll på honom hela tiden. Jag hade egentligen velat se deras reaktion när jag gick fram.

Lars Løkke Rasmussen har även startat en fond, Løkkefonde­n, som arrangerar ett cykellopp varje år där han själv är med och cyklar och hjälper unga killar på glid.

 ??  ?? SELFIE. Lena Sintring och Lars Løkke Rasmussen.
SELFIE. Lena Sintring och Lars Løkke Rasmussen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden