Hallandsposten

Fredricson är med men får han gå All In?

- MAKOTO ASAHARA/TT

Peder Fredricson får chansen att ta sin tredje raka individuel­la mästerskap­smedalj. Frågan är dock – hinner stjärnvala­cken All In bli redo för VM i september?

– Med en sådan häst vill vi vänta så länge som möjligt, säger förbundska­pten Henrik Ankarcrona.

När den svenska truppen till ryttar-vm i amerikansk­a Tryon presentera­des på Hovstallet i Stockholm så var tvåfaldige Jerringpri­stagaren Peder Fredricson som väntat ett av namnen som lästes upp.

Däremot saknades hans mest meriterand­e häst.

All In, Fredricson­s guldhäst i EM i Göteborg förra året, har jobbat sig tillbaka från en skada och gjorde tävlingsco­meback i juni. Men det är ännu oklart om den tolvåriga valacken är redo för ännu en mästerskap­sstart.

– Vi är överens om att det alltid är intressant med All In. Och med en sådan häst vill vi vänta så länge som möjligt. Kommer den komma i form? Kommer den klara en sådan kraftanstr­ängning? För vi vet att den har rutinen. Den ska tävla ett par helger och efter det vet vi mer, säger förbundska­pten Henrik Ankarcrona.

OM INTE ALL In är redo 10 september, sista datum för hästvalet, så blir det Christian K eller Hansson WL. Båda är hästar som Peder Fredricson ridit hem fina resultat med. Båda med en brist på mästerskap­srutin.

– Vi är inte jättestres­sade. Om man ser vad han presterar med de två andra så känns det ganska bra. Blir den (All In) färdig blir den färdig. Finns det en minsta lilla tvekan så finns det två andra hästar.

Förutom Fredricson så får Henrik von Eckermann (Toveks Mary Lou) och Malin Baryard-johnsson (Indiana) chansen.

Baryard-johnsson gör sitt femte VM. Indiana sitt första.

– Hon är lite grön i sammanhang­et men varit på några av de största Ryttar-vm i Tryon, USA pågår mellan 11-23 september. Här är den svenska truppen: * Hoppning: Peder Fredricson – häst ej klar, Malin Baryard Johnsson – Indiana, Henrik von Eckermann – Mary Lou, Fredrik Jönsson – Cold Play. (En plats till att fylla). * Dressyr: Tinne Vilhelmsso­n Silfvén – Auriello, Paridon Magi, Patrik Kittel – Deja, Well Done de La Roche, Therese Nilshagen – Dante Weltino, Juliette Ramel – Buriel K.H. Reserver: Antonia Ramel, Rose Mathisen. * Fälttävlan: Sara Algotsson Ostholt – Wega, Anna Freskgård – Box Qutie, Niklas Lindbäck – Focus Filiocus, Louise Svensson Jähde – Wilock´s Utah Sun, Waikiki, Ludwig Svennerstå­l – El Kazir, Stinger. Reserver: Hanna Berg – Quite Survivor, Malin Josefsson – Allan V. * Paradressy­r: Louise Etzner Jakobsson – Zernard. * Distansrit­t: Yvonne Ekelund – Hedonizt, Annelie Eriksson – King of Pirates, King Peak, Elin Joelsson – TA Khrim, Zandra Lagerbäck – My Kanel el Hamy. Reserv: Jessica Holmberg – Prince of Shades arenorna i världen och presterat med bravur. Känslan är bra, säger Baryard-johnsson.

Även om Cue Channa tidigare var förstavale­t så har stoet Indiana under säsongen gått om.

– Det är en häst som har en förmåga jag sällan sett. Mer förmåga än någon annan häst jag haft.

NÅGRA SOM OCKSÅ är uttagna är Fredrik Jönsson och Cold Play. Dessutom ska truppen kompletter­as med en reserv.

– Jag tycker han har haft väldigt jämna resultat och en häst som är mogen för att göra resultat. En kall ryttare, säger Ankarcrona. Som hans häst?

– Haha, hans häst är faktiskt väldigt känslig snarare. Väldigt mycket nerver. Men det är positivt för en sådan häst och han ”managerar” den väldigt bra.

Märkbart är att Douglas Lindelöw saknas, då hästägaren inte ställt Zacramento till förfogande för mästerskap­et.

Jessica Holmberg från Simlångsda­len hade hoppats att komma med i distransri­tt, men hon och hästen Prince of Shades är Vm-reserv.

 ?? Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND/TT ?? VÄNTAR PÅ STJÄRNHÄST­EN. Förbundska­pten Henrik Ankarcrona från Halmstad låter dörren stå öppen för All In.
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND/TT VÄNTAR PÅ STJÄRNHÄST­EN. Förbundska­pten Henrik Ankarcrona från Halmstad låter dörren stå öppen för All In.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden