Hallandsposten

Besvikna scouter ordnade ett eget läger

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Malin Svensson och sju andra ordnade eget läger när Campalot i Hjörnered med 550 scouter ställdes in på grund av brandriske­n.

Scouterna har precis badat i en insjö och är på väg att cykla tillbaka till stugan. Men Malin Svensson har tid att svara när HP ringer och ställer frågor.

– I Språxhult som ligger precis innanför den småländska gränsen. Där har mina föräldrar en stuga. Här är också varmt och torrt, men vi anpassar oss till det som vi kan göra här ute.

– Istället för att laga mat över öppen eld använder vi kokplattor och gör enkel mat som tacos. Då behöver vi bara steka köttfärsen eftersom resten av maten är kall. Det går inte åt så mycket vatten eftersom vi har cyklar med oss och åker till olika badsjöar.

Varför har ni ett eget läger?

– Det var helt rätt av Hallands scoutkår att ställa in lägret i Hjörnered. Om något hade hänt kunde det ha fått katastrofa­la följder. Men vi blev så klart besvikna. Vi är på scoutläger varje sommar, förra året var vi i Danmark med 35 000 andra scouter från hela världen.

– Min första tanke var att jag inte vill göra ingenting den här sommaren. Därför kallade vår scoutkår i Gullbrands­torp till föräldramö­te. De yngre har läger i Getinge, men vi ville hellre åka till stugan. Jag tror att det har ordnats små scoutläger på flera håll. Vad gör ni?

– I måndags slog upp tälten och cyklade till en badsjö. I tisdags hade vi åttakamp, badade, åt trerätters middag och avslutade med sällskapss­pel. I dag onsdag åker vi hem och är jätteglada för att vi fick ihop det här lägret.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? LÄGER ÄNDÅ. Scoutgänge­t tog saken i egna händer och ordnade eget läger som kompensati­on för det inställda i Hjörnered.
Bild: ANN KATRIN NORLING LÄGER ÄNDÅ. Scoutgänge­t tog saken i egna händer och ordnade eget läger som kompensati­on för det inställda i Hjörnered.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden