Hallandsposten

Tina tar skydd mot 50 grader

- KENNY HJÄLTE 010-471 50 97 keh@hallandspo­sten.se

I värmen och torkan har vattnet i Glänninge sjö dragit sig undan något och gjort att rampen för funktionhi­ndrade inte är optimal. Kommunen har beställt en förlängnin­g så att det ska fungera bättre.

Rampen ned i Glänninge sjö upplevdes stå riskabelt högt när vattnet drog sig undan i torkan. Gunnar Gullander (C) reagerade och kontaktade ansvariga i kommunen.

– JAG FICK samtal om att den inte gick tillräckli­gt djupt. Jag har inte varit involverad i ärendet kring placeringe­n av rampen från början. Men kunde utreda mig fram till att standard var att den skulle gå ner till 90 centimeter­s djup. Sedan fanns det inte något som anger hur långt ner den ska gå, säger Ulf Bergström, tillförord­nad verksamhet­schef KUN.

När vattnet sjunkit undan var det runt 45 centimeter med vatten där rampen slutade. För att markera det förändrade vattenstån­det satte kommunen ut varningssk­yltar.

– SAKER OCH TING ska självklart fungera och vi beställde en förlängnin­g på rampen. Det är tre sektioner som kopplas på, då är det också så att man kan koppla bort dem i fall de inte behövs när nivån höjer sig igen, säger Ulf Bergström.

De tre sektionern­a, som ska förlänga rampen med cirka sju meter, skulle ha anlänt i Laholm i veckan som gick men de har ännu inte hittat fram till rätt postnummer.

– DE SKULLE HA varit här och eventuellt redan monterade. Men leveransen gick fel någonstans och har inte kommit fram. Den ska skickas och bör vara här tidigt i veckan, så får de monteras när de kommit fram, säger Ulf Bergström.

 ??  ??
 ?? Bild: KENNY HJÄLTE ?? RAMP. Vid bildtagnin­g var det enbart gräsänder som nyttjade rampen.
Bild: KENNY HJÄLTE RAMP. Vid bildtagnin­g var det enbart gräsänder som nyttjade rampen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden