Hallandsposten

Takarbete hotar Karins blommor

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

I nästa vecka spolas takpannorn­a på en av Hyltebostä­ders kontors- och butiksfast­igheter.

Längan har också bostadsläg­enheter och i en av dem bor Karin Ohlsson. När hon tidigare i veckan fick en lapp i lådan med informatio­n om arbetet, vilket inleds på måndag, blev hon alldeles förskräckt; fönster och yttervägga­r kommer att smutsas ned och hyresgäste­rna uppmanas att tömma sina balkonger.

– Hur ska jag hinna få undan alla mina växter? frågar sig Karin Ohlsson, vars blommande balkong mer eller mindre är ett landmärke för dem som passerar på Storgatan.

Hon har rådfrågat hyresgästf­öreningen och på den vägen fått reda på att en månads varsel är en mer rimlig tid för att få reda på att hon måste evakuera sin balkong. Informatio­nen om arbetet vilket ska göras kom från takfirman som ska tvätta och dessutom också måla takpannorn­a.

– Om jag fått veta tidigare, hade jag hunnit ta hjälp av mina barnbarn och kanske också fått möjlighet att ta blommorna till dem.

Anne Sjösten, fastighets­chef på Hyltebostä­der, lovar att Karin ska slippa flytta blommorna också få hjälp med att skydda dem medan arbetet pågår.

– Vi gjorde med samma firma ett liknande arbete förra sommaren och då kunde vi sätta upp presenning­ar och framför en del balkonger. Det ska absolut kunna göras nu också, säger hon.

 ??  ?? MED GRÖNA FINGRAR. Karin Ohlsson smälter in i blomprakte­n på balkongen.
MED GRÖNA FINGRAR. Karin Ohlsson smälter in i blomprakte­n på balkongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden