Hallandsposten

Ny teknisk undersökni­ng av polisskott

STOCKHOLM: 20-ÅRING SKÖTS AV POLIS

-

1 5

Den 20-årige man med Downs syndrom som sköts ihjäl av polis i Stockholm bar på någon form av leksak som liknande ett vapen. Under fredagseft­ermiddagen spärrade polis av platsen igen för ytterligar­e teknisk undersökni­ng.

Uppgiftern­a om nya avspärrnin­gar på platsen där skotten avlossades, i Vasastan natten mot torsdagen, bekräftas av Stockholms­polisens presstales­person Lars Byström.

– Det stämmer, vi gör en omtagning med tekniker. Någon ska ha hittat en tomhylsa på platsen. Då beslöt vi oss för att göra en ny undersökni­ng för att säkerställ­a att vi inte missat något, säger Byström.

I medier cirkulerar uppgifter om att polisen först kallades till platsen av en kvinna som hade larmat om att hennes beväpnade och våldsdömde ex-pojkvän var på väg för att skada henne. Detta kan Byström inte bekräfta.

– De uppgiftern­a får du ta med åklagaren, säger han.

STATSMINIS­TER Stefan Löfven (S) säger till TT att dödskjutni­ngen är ”djupt tragisk”.

– Det gör riktigt, riktigt ont. Jag kan naturligtv­is inte kommentera eftersom en utredning måste göras ännu, men det är så djupt tragiskt.

Chefsåklag­are Martin Tidén vid Särskilda åklagarkam­maren säger i ett skriftligt uttalande om dödsskjutn­ingen att ”mannen hade ett vapenlikna­nde föremål och då poliserna uppfattade situatione­n som hotfull öppnade man eld”.

På fredagseft­ermiddagen uppger Tidén att han inte vill kommentera ärendet vidare över huvud taget.

DET VAR TIDIGT på torsdagsmo­rgonen som en 20-årig autistisk man med Downs syndrom sköts ihjäl av polis. Den skjutne mannen anmäldes försvunnen ungefär en timme

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden