Hallandsposten

Låt oss vara överens om att vi alla tänker olika

-

DÅ. ÅSIKTER. Hur många kan egentligen ha rätt? Var och en har väl rätt att tycka och tro vad som den vill. Men då måste vi väl respektera att andra människor har samma rättighete­r utan att försöka övertyga dem att vissa åsikter är rätt.

Vi har väl hundratals olika religioner på jorden, där medlemmarn­a är helt övertygade om att just deras tro är den rätta. Detta borde innebära att vi har lika många himmelrike­n och helveten. Och vem kan bevisa vem som har rätt? Nej då gäller regeln att när inte förståndet räcker till då tar man till musklerna, för sådant kan ju skrämma folk till underkaste­lse.

NÄR DET GÄLLER politiken är det väl något liknande, där man talar så det tilltalar så många som möjligt, för sedan gör politikern­a något helt annat. Kan undra när vi ska få en liten broschyr där det står vad partierna står för om de får inflytande.

De kan ju kasta ut pengar på många andra sätt, så varför inte skriva ner vad de står för i stället för att stå och sjabbla för att få våra röster. Och sedan när vi lagt våra röster så gör de något som vi inte har en aning om, med motivering­en att vi har ju fått era röster (sedan gör vi som vi vill).

MEN VISST FRÅGAR man sig om alla kan ha rätt, och vad heter den dagen då vi accepterar att vi alla kan ha olika syn på vad som är rätt. Den dagen borde vi bland annat se betydligt mindre krig och otrevlighe­ter på jorden. Det finns ju egentligen inget som heter rätt eller fel.

Rune Jakobsson

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? Valaffisch­er vid Stadshuset i Stockholm, förra gången svenskarna gick till valurnorna, 2014.
Bild: JESSICA GOW/TT Valaffisch­er vid Stadshuset i Stockholm, förra gången svenskarna gick till valurnorna, 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden