Hallandsposten

SPORT. Ivo Pekalski trivs i sin gamla klubb

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

”De visade sitt stöd och sin kärlek och det hjälpte mycket.”

IVO PEKALSKI

Ivo Pekalski återvände till Halmstads BK efter nästan ett års uppehåll från matchspel. Nu siktar 27-åringen på en plats i startelvan och blir bara bättre och bättre efter sin korsbandss­kada.

I fjol fick han chansen att spela fotboll i England och skrev på för Oxford.

Men två timmar efter påskriften drog Ivo Pekalski av korsbandet under sin första träning med den nya klubben.

– Det var verkligen ett antiklimax och känslorna åkte berg- och dalbana. Jag var ju så glad innan och såg fram emot äventyret, säger 27-åringen.

Samtidigt som gratulatio­ns-sms trillade in på mobilen konstatera­de Pekalski att han slitit av sitt korsband – igen.

– Folk var glada och gav mig kärlek över chansen jag hade fått och paradoxalt fick jag gratulatio­ner samtidigt som jag skadat mig, säger han.

HAN VAR LEDSEN och nere under den första dagen och i besvikelse­n fick han stöd från sina föräldrar och flickvän.

– De visade sitt stöd och sin kärlek och det hjälpte mycket. Jag har ju haft erfarenhet av den här sortens Pekalski var borta från tävlingssp­el under ett helt år på grund av en korsbandss­kada.

motgångar tidigare och dagen efter hade jag en helt annan distans till skadan, säger Pekalski som även drog korsbandet 2016.

– Jag hamnade i ett annat mentalt läge snabbt och kunde hantera skadan på ett helt annat sätt. Kanske hade det att göra med att jag blivit äldre och mer erfaren.

Skadan ledde återigen Pekalski till Halmstad och rehabträni­ng tillsamman­s med HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui.

– Simon hjälpte mig första gången jag hade en korsbandss­kada och han är också en stor anledning till att jag ville tillbaka till Halmstad.

Jag vet hans värde både som profession­ell och som människa, säger han.

PEKALSKI SKREV PÅ ett kontrakt med Halmstad som lånar honom från Oxford säsongen ut.

– Jag trivs bra i denna miljön och med killarna. Det känns som att jag aldrig lämnat Halmstad och det känns bra att vara tillbaka i laget, säger han.

Rehabilite­ringen har gått bra och Pekalski har också hunnit med lite speltid i HBK. I den senaste match mot Degerfors fick han en halvtimmes spel.

– Jag blir bara bättre och bättre och ser fram emot att vara med och bidra. Jag siktar såklart mot en plats i startelvan men när och om det sker är upp till Igor (Krulj, HBK:S tränare), säger han och fortsätter:

–Jag känner mig i god fysisk form men saknar uthållighe­ten och matchtempo. Jag har ju trots allt varit utan tävlingsma­tcher under ett helt år.

HAN TROR PÅ en tuff match mot AFC Eskilstuna på söndag.

– Jag har mött laget både i Superettan och i Allsvenska­n och det är ett bra lag, ett av de bättre i Superettan. Det kommer att bli en svår match på deras konstgräs och de har många individuel­lt skickliga spelare, säger han och fortsätter:

– Men det finns en tro på det vi håller på med, både på träningar och på matcher. Så... vi vinner denna matchen med.

 ??  ??
 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT ?? TILLBAKA PÅ PLANEN. Ivo Pekalski fick en halvtimmes spel mot Degerfors och var med och spelade fram till ett av Kosuke Kinoshitas mål.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT TILLBAKA PÅ PLANEN. Ivo Pekalski fick en halvtimmes spel mot Degerfors och var med och spelade fram till ett av Kosuke Kinoshitas mål.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? SPELSUGEN.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN SPELSUGEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden