Hallandsposten

Caroline redo för EM

FRIIDROTT: CAROLINE HÖGARDH FRÅN HALMSTAD ÄR LADDAD INFÖR EM

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Caroline Högardh valde efter gymnasiet att ta den något ovanliga vägen via college i USA. Starten på collegekar­riär var också väldigt lyckad, när hon som en av 24 collegeatl­eter i hela USA kvalificer­ade sig till finalen av collegemäs­terskapen på 3 000 meter hinder.

– MITT FÖRSTA år gick det bra och jag slog personligt rekord och så. Sen kom det skador mitt andra år som satte stopp för hela det året.

Skadorna skulle visa sig hänga i under resten av collegekar­riären.

– Det kändes lite som att man var en hamster i ett hjul. Man blev skadad och sen började man träna igen och så hade man inte riktigt den här basen och grundlägga­nde fysiken så istället blev det lättare att bli skadad igen.

Trots den tunga perioden rent idrottsmäs­sigt ångrar Caroline inte att hon tog chansen att åka till USA.

– Jag har lärt mig mycket saker som jag kommer att kunna ta med sig hela livet. Och jag känner att jag hellre tar chansen än att jag ångrar det senare.

EFTER DE TUFFA åren på college har Caroline nu fått allt att stämma, där flera saker ligger bakom den fina formen. Framförall­t har hon kunnat träna och tävla utan större skador i snart ett och ett halvt år.

– Främsta anledninge­n är att jag har varit skadefri. Att vecka efter vecka, månad efter månad, kunna träna under längre tid har verkligen bidragit till det.

Caroline har den senaste tiden sänkt sig markant i både 1500 meter och 3000 meter hinder. Jakten efter Em-platsen har gjort att Caroline inte hunnit reflektera över vad hon har åstadkommi­t än.

– Jag tänker ibland ”Wow, jag ska till EM”. Men det har kanske inte riktigt sjunkit in än, utan det kommer nog mer när jag väl är där.

Väl på EM kommer konkurrens­en att bli hård om finalplats­erna. Caroline tror att hon kommer behöva komma ner på tider mellan 9,35 och 9.40 för att ha en chans på final. Men på det första stora mästerskap­et hon ställer upp i kommer Caroline främst dit för att lära sig prestera på ett stort mästerskap.

– Det har varit ett mål länge att vara med på mästerskap så jag ska försöka njuta av det. Jag ska ge allt jag har och så hoppas jag att det räcker långt.

Efter ett par tunga år på college har Caroline Högardh fått allt att stämma igen. Den senaste tidens fina form gjorde till slut att hon klarade årets mål: att ta sig till EM i Berlin.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? MOT BERLIN. Caroline Högardh klarade kvalgränse­n på 3 000 meter hinder dagen innan Em-truppen spikades. Halmstadlö­paren gör nästa vecka internatio­nell mästerskap­sdebut på seniornivå.
Bild: LINA SALOMONSSO­N MOT BERLIN. Caroline Högardh klarade kvalgränse­n på 3 000 meter hinder dagen innan Em-truppen spikades. Halmstadlö­paren gör nästa vecka internatio­nell mästerskap­sdebut på seniornivå.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden