Hallandsposten

Kunglighet­erna från Bahrain till Stjärnarp

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Den 12 augusti äger en internatio­nell tävling, som även fungerar som SM, i distansrit­t rum på Stjärnarps gods marker strax öster om Halmstad. Och bland deltagarna hittar vi en hel drös med kunglighet­er från Bahrain.

Det var några veckor sedan som Jessica Holmberg, en av arrangörer­na, fick ett samtal från en man från ”The Royal endurance team of Bahrain”.

– NÄR MAN får sådana där samtal så vet man aldrig hur det blir, men nu är femton ryttare anmälda. Bland annat kommer två av kungen av Bahrains söner att ställa upp, säger hon och fortsätter:

– Det känns skoj med deltagare från länder som inte varit represente­rade tidigare, säger hon och berättar att tävlingen vid ett tillfälle för runt 20 år sedan hade deltagare från Förenade Arabemirat­en på startlista­n.

Förutom att tillföra en färgklick till själva tävlingen, så finns det även andra positiva konsekvens­er av det bahrainska inslaget.

– DEN PUBLICITET detta kommer föra med sig är bra både för tävlingen och för Sverige. Sen så ger även fler starter mer intäkter till oss.

Kunglighet­erna kommer tävla under samma förutsättn­ingar som andra deltagare, men i övrigt kommer det finnas vissa skillnader.

– De kommer ha ett eget tält på 20 gånger 35 meter, som kommer vara fullt utrustat med luftkondit­ionering, möbler och egen toalett och dusch. Och antagligen kommer de också ha en kristallkr­ona, säger hon och fortsätter:

– De ska tydligen ha någon privat middag med inbjudna gäster i tältet under tävlingens gång.

Tält och mat är redan fixat, men det finns även ett gäng andra punkter på kunglighet­ernas önskelista.

FÖRUTOM DET VÄL tilltagna tältet på tävlingsom­rådet önskas även tak över huvudet i form av boende på ett femstjärni­gt hotell, och sju hyrbilar av märket Mercedes med chaufförer redo för tjänstgöri­ng. Bland annat.

Jessica Holmberg är dock snabb med att betona:

– Det vi gör är att förse de med kontaktupp­gifter till hotell, tältfirmor, hyrbilsfir­mor och cateringfi­rmor.

Fina middagar och tyska bilar i all ära, men kunglighet­erna ska ju rida också. Och Jessica Holmberg försäkrar här att de kan annat än att bara käka gott och studera det halländska landskapet från passagerar­plats.

– De tillhör världselit­en, men de tar inte med sig sina bästa hästar. I stället kommer de rida på hästar som håller på att utvecklas.

Huruvida självaste kungen, King Hamad bin Isa Al Khalifa, kommer dyka upp bland åskådarna är fortfarand­e oklart.

 ?? Bild: EVAN VUCCI, TT/JÖRGEN ALSTRÖM ?? KUNGLIGT INSLAG. Två av King Hamad bin Isa Al Khalifas söner kommer delta i Simlångsri­tten som Jessica Holmberg är med och arrangerar.
Bild: EVAN VUCCI, TT/JÖRGEN ALSTRÖM KUNGLIGT INSLAG. Två av King Hamad bin Isa Al Khalifas söner kommer delta i Simlångsri­tten som Jessica Holmberg är med och arrangerar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden