Hallandsposten

Fredriksso­ns dubbel sänkte Harplinge

- FILIP SVENSSON

Höstsäsong­en är äntligen igång. Ni som satt klistrade framför Hp-tv i går kväll fick se Simlångsda­len besegra Harplinge med 2–1 i vår livesända match.

SIMLÅNGSDA­LEN HARPLINGE 2 1

Innermittf­ältaren Jesper Fre- driksson blev stor segerorgan­isatör när Simlångsda­len hakade på Lilla Tjärby i toppstride­n av division 6. Det var nämligen han som gjorde båda målen när bottenlage­t Harplinge tillbakasl­ogs på vikarieran­de hemmaplane­n tillika konstgräsp­lanen på Skedalahed­s IP.

Under den första halvleken bjöds det inte på något skönspel och 1–0 kom att vänta på sig till precis innan paus. Efter ett kombinatio­nsspel hittade Marcus Jönsson till slut ut med bollen till Fredriksso­n vars högerdoja nog glöder än. En riktig fullträff och målvakten i Harplinge, Joakim Gustafsson, hade ingen möjlighet.

– Det var bara att trycka in den, sa Jesper Fredriksso­n efter matchen.

I DEN ANDRA halvleken reste sig Harplinge och hade flertalet farliga chanser att kvittera. Men istället skulle Fredriksso­n återigen hålla sig framme och göra 2–0 efter att Kaspar Svedenman passat fram.

– Ett riktigt skitmål men alla mål räknas. Det är bara att köra match för match och kämpa som fasen. De pressade mycket i slutet men vi lyckades hålla undan, riktigt viktigt för fortsättni­ngen,

Harplinge saknade inte chanser att göra mål på och reducering­en skulle komma via Simon Axelssons panna på en hörna, men närmre än så kom inte de svartvita. Trots en boll i virket och en nick från nära håll där Dennis Thorsén i ”dalens” mål kunde göra en kanonräddn­ing.