Hallandsposten

Luta er tillbaka och kliv in i Astrid Lindgrens värld. I kväll har ”Rasmus på luffen” premiär.

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

I kväll är den humoristis­ka trion tillbaka. För andra sommaren i rad besöker Messiah Hallberg, Nisse Hallberg och Isak Jansson Kajskjulet med turnén ”Nollåttor”.

Komikerna är mitt uppe i sitt turnerande och de besöker en rad olika städer runt om i Sverige.

– Halmstad och Göteborg är de enda städerna som vi kommer tillbaka till även den här sommaren. Förra året när vi skulle komma till Halmstad var vi lite oroliga eftersom vi hade funderinga­r på om alla turister skulle hänga på stranden eller ute vid Tylösand. Men responsen på Kajskjulet var väldigt fin och därför kommer vi tillbaka, säger Messiah Hallberg.

”Sedan har vi som är komiker ganska lätt att se ljuset i tragiska och dramatiska händelser – därför kan vi ibland ses som hjärtlösa. Men det är vi ju inte.”

MESSIAH HALLBERG

”JÄVLA NOLLÅTTOR” hette turnén förra året – men eftersom sociala medier inte tillät svordomen heter den nu i stället endast ”Nollåttor”. De tre ståuppkomi­kerna är alla födda 1984, och drar olika typer av skämt.

– Vi följer inget tema utan det kan variera en hel del, och vi kör var och en för sig. Varje kväll är även en intern tävling – vi ser vem av oss som får mest skratt. Det är lite olika från publik till publik, säger Messiah.

Kommer ni att dra en del lokala skämt?

– Förra året drog Isak ett skämt om den halländska dialekten, och det gick inte hem så bra. Så nej, jag tror inte att vi gör det, skrattar Messiah.

Hur ska det bli att komma tillbaka till Halmstad?

– Kajskjulet som vi var på förra gången var en väldigt intressant lokal, och det ska bli skitkul att komma tillbaka. Vi hoppas att det blir lika bra som förra året och att många tar sig dit.

När man är komiker – blir man extra petig med vad man skrattar åt?

– Jo, det är klart att jag är petig med vad jag skrattar åt, men jag har nog ganska nära till skratt. Sedan har vi som är komiker ganska lätt att se ljuset i tragiska och dramatiska händelser – därför kan vi ibland ses som hjärtlösa. Men det är vi ju inte, säger han.

MESSIAH HALLBERG HAR synts i en hel del olika tv-program på TV4 bland annat i ”Let’s dance”, ”Parlamente­t” och ”Finaste familjen”. Vad händer härnäst för dig?

– Jag ska vara med på radioprogr­ammet ”Vakna med NRJ”, och jag ska spela in nya avsnitt av ”Parlamente­t”. Jag är även aktuell med en komediseri­e på TV4, men vilken kan jag inte säga, avslutar han.

 ??  ??
 ?? Bild: THERESE WINBERG ?? PÅ SCEN. I kväll tar Messiah Hallberg, Nisse Hallberg och Isak Jansson skämten till Kajskjulet. De anländer Halmstad med stand-up-turnén ”Nollåttor”.
Bild: THERESE WINBERG PÅ SCEN. I kväll tar Messiah Hallberg, Nisse Hallberg och Isak Jansson skämten till Kajskjulet. De anländer Halmstad med stand-up-turnén ”Nollåttor”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden