Hallandsposten

Industriby­ggnad förstördes i brand

HALMSTAD: En brand startade i Arkås lokaler på Grönevångs­vägen. Räddningss­tyrkor från Halmstad, Getinge, Oskarström och Laholm fanns på plats för att bekämpa branden.

- STINA JOHANSSON stina.johansson@hallandspo­sten.se JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Vid halv fem-tiden kom larm om en brand i en industriby­ggnad i Halmstad. Branden hade startat i Arkås lokaler på Grönevångs­vägen på Linehed.

– Det är en fullt utvecklad brand med kraftigt rökutveckl­ing, säger Mattias Sjöström, brandmästa­re, en timme efter larmet.

– Vi har tre patruller på plats och hjälper räddningst­jänsten med det de har behov av. Det görs avspärrnin­gar för att folk inte ska komma för nära, säger Tommy Nyman, polisens presstales­person.

INGA PERSONER SKA ha kommit till skada. Vid halvsjutid­en beskrev räddningst­jänsten spridnings­risken som låg.

– Taket har rasat in och det gör att vi har glödbrände­r under takmateria­let. Vi kommer därför ta hjälp av kranbil för att kunna släcka undertill, säger Mattias Sjöström, brandmästa­re.

Inlednings­vis fanns styrkor från Halmstad, Getinge, Oskarström och Laholm på platsen men styrkorna kunde lämna efterhand.

– Eftersläck­ningsarbet­et beräknas dock att pågå i många timmar, säger Mattias Sjöström.

Ett viktigt meddelande till allmänhete­n skickades ut om att de som befann sig i rökens vindriktni­ng uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilatio­n. Strax efter 19.30 var faran avblåst för allmänhete­n.

DET ÄR ÄNNU oklart hur branden startade.

– Den bedömning som räddningsl­edaren har gjort är att branden har börjat i en verkstadsl­okal och sedan spridit sig till andra delar av byggnaden, säger Mattias Sjöström.

Händelsen påverkade även trafiken i området.

MICKE LINDQVIST BLEV ögonvittne till branden i industriby­ggnaden.

Han bor i en villa bara ett stenkast från Arkås lokaler.

– Jag kom hem strax efter 16.30 och då hade det börjat brinna i verkstadsl­okalen. Svart rök vällde upp och det kändes minst sagt obehagligt. Det tog inte särskilt lång tid innan byggnaden var helt övertänd. Som tur var fick räddningst­jänsten kontroll över situatione­n ganska snabbt, säger han.

Micke Lindqvist tycker att det känns vemodigt att Arkås lokaler har brunnit ned.

– Företaget har funnits här så länge jag kan minnas. Jag tycker verkligen synd om ägaren, säger han.

En brand utbröt på tisdagseft­ermiddagen i en industriby­ggnad på Grönevångs­vägen i Halmstad. Boende i området uppmanades att hålla sig inomhus. Lokalen innehöll explosiva gasflaskor och ett område runt byggnaden spärrades av.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? GIFTIG RÖK. En stor svart rökpelare steg mot himlen över Andersberg.
Bild: JARI VÄLITALO GIFTIG RÖK. En stor svart rökpelare steg mot himlen över Andersberg.
 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??
 ??  ?? BRANDEN SKAPADE STOR UPPMÄRKSAM­HET I HALMSTAD. Räddningss­tyrkor från Halmstad, Oskarström, Getinge och Laholm deltog i släcknings­arbetet.
BRANDEN SKAPADE STOR UPPMÄRKSAM­HET I HALMSTAD. Räddningss­tyrkor från Halmstad, Oskarström, Getinge och Laholm deltog i släcknings­arbetet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden