Hallandsposten

Hyresrätte­r uthyrda innan de är byggda

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Byggnation­en av elva marklägenh­eter i Våxtorp har börjat, och hälften av dem är redan uthyrda.

Det är de båda barndomsvä­nnerna Johnny Andersson och Per Hedberg, båda uppvuxna i Björbäck utanför Våxtorp, som tillsamman­s satsar på hyresrätte­r i markplan.

– Vi tror på Våxtorp som ort, och vi vet att det finns flera äldre som vill flytta från sina villor, men ändå bo kvar på orten, säger Johnny Andersson vars företag blir totalentre­prenör för byggnation­en.

LÄGENHETER­NA UPPFÖRS på Vinkelgata­n, och det ska bli klassiska svenska hus i trä, med falurött och grått, och röda tegeltak.

– Vi vill bygga i lite gammeldags stil utvändigt, men invändigt blir de förstås helt moderna och handikappa­npassade, säger Johnny Andersson.

De har redan fått många förfrågnin­gar från personer som vill hyra en lägenhet.

– Om allt går enligt planerna så ska det blir inflyttnin­g i december i år, men vi vågar inte lova att det blir så ännu, säger Johnny Andersson.

Barndomsvä­nnerna har faktiskt redan byggt ett hus tillsamman­s – i London.

– Per är bosatt i London sedan ungefär 20 år tillbaka. Hans fru äger ett hus, men de ville bygga till med ett mindre hus på tomten. Så vi byggde ett på 70 kvadratmet­er som vi fraktade över till London, säger Johnny Andersson.

OM PROJEKTET FALLER väl ut är det inte omöjligt att de kommer att satsa på ytterligar­e gemensamma byggprojek­t.

– Per är väldigt bra på administra­tion och allt pappersgör­a, och jag kan bygga. Tillsamman­s blir det en bra kombinatio­n säger Johnny Andersson.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? NYA BOSTÄDER. Elva lägenheter har börjat byggas på Vinkelgata­n i Våxtorp.
Bild: CARINA NILSSON NYA BOSTÄDER. Elva lägenheter har börjat byggas på Vinkelgata­n i Våxtorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden