Hallandsposten

Lars Dymne

-

Lars Dymne, en av Handbollsk­lubben Drotts grundare, har lämnat oss i en ålder av 95 år.

Föreningen bildade han tillsamman­s med tre jämnåriga kamrater 10 mars 1936 i korsningen Plönegatan och Mickedalav­ägen i Halmstad. Han var tidigt kittet som höll ihop föreningen och blev en symbol för trygghet och lojalitet.

LARS VAR FÖRENINGEN­S ordförande i tre perioder och han blev också hedersordf­örande, men ingen plats i en styrelse kändes för liten för honom utan han fanns redo för alla uppdrag.

Föreningen­s utveckling mot toppen värmde hans

VÅRA BEBISAR

hjärta. En stor milstolpe var Sm-guldet 1975 då IFK Kristianst­ad besegrades i finalen.

I samband med Drotts första final 1990 på bortaplan i Cupvinnarc­upen mot Teka Santander fick Lars möjlighet att stötta laget på plats.

Även om spanjorern­a drog det längsta strået blev Lars extra stolt över motståndar­nas hyllningar till Drott. Samtidigt var det här ett bevis för att Drotts koncept fungerade på den internatio­nella scenen.

Ambitionen var att bygga föreningen nerifrån. Ord och gester använde han i liten skala och det skapade respekt hos dem som verkade i föreningen. Hans idoga arbete i bakgrunden skapade en stabil plattform för spelare och ledare att stå på oavsett nivå. Under flera decennier fick han medlemmarn­a att följa klubbhjärt­at. Lars var helt enkelt en förebild som idrottsled­are.

UNGDOMARNA VAR EN stor passion för Lars. Han fick många personer att våga testa på tränarroll­en. Ledarna som senare fastnade i nätmaskorn­a bidrog alla med värdefullt arbete i och runt lagen. Efter flytten från Sporthalle­n till Halmstad arena fortsatte Lars följa sin kära förening i vått och torrt. Lars är en symbol för det HK Drott som vi vill minnas.

Ecke Bengtsson Olle Hagström Thomas Engman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden