Hallandsposten

Tufft läge för Malmö

FOTBOLL: ANTONSSON KUNDE BLIVIT HJÄLTE I CL-KVALET

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

MALMÖ FF VIDI

(0–0)

1 1

– Jag känner att vi förtjänade att vinna, säger Behrang Safari till Viasat.

Anders Christians­en hann med att vinna två raka Sm-guld (2016, 2017) med Malmö FF innan han i januari i år lämnade för Gent. Efter ett misslyckat halvår i Belgien vände dock dansken tillbaka till skåningarn­a i somras. Efter en dryg timme av hemmatchen mot ungerska Vidi i den tredje kvalomgång­en till Champions League såg det ut som att han skulle ge MFF ett kanonläge inför returen på bortaplan.

MED EN LÄCKER överstegsf­int skaffade 28-åringen sig öppen gata in i straffområ­det och med ett behärskat avslut satte mittfältar­en 1–0 bakom bortamålva­kten Adam Kovacsik.

Nio minuter senare var läget helt annorlunda. Det ungerska mästarlage­t skickade upp en långboll som Mff-försvararn­a Lasse Nielsen och Behrang Safari inte borde ha haft * 2017–2018: Malmö FF. Förlust i andra kvalomgång­en mot Vardar.

* 2016–2017: IFK Norrköping. Förlust i andra kvalomgång­en mot Rosenborg.

* 2015–2016: Malmö FF. Gruppspel, sist i gruppen.

* 2014–2015: Malmö FF. Gruppspel, sist i gruppen.

* 2013–2014: Elfsborg. Förlust i tredje kvalomgång­en mot Celtic.

* 2012–2013: Helsingbor­g. Förlust i playoff mot Celtic. några problem med. Men den rutinerade duon sjabblade och när Loic Nego fick bollen till skänks tackade han och tog emot genom att skicka upp 1–1 i nättaket bakom Johan Dahlin.

– Jag vet inte om vi krockade eller vad fan som hände. I varje fall var det fruktansvä­rt dåligt försvarssp­el. Ett väldigt billigt mål, säger Safari till Viasat efter matchen.

Med bortamålsr­egeln innebär naturligtv­is resultatet att Vidi har ett övertag inför returen i Ungern på tisdag nästa vecka.

– DET KOMMER bli en tuff match. Men det är inget som är omöjligt, säger Safari.

– Det är tråkigt att de får målet på bortaplan. Nu ska vi bara fram och göra mål hos dem, säger målskytten Christians­en till Viasat.

Annars var det ett annat sommarförv­ärv som var närmast att ge MFF ledningen under den första halvleken. Anfallaren Carlos Strandberg skadade låret när Malmö förra veckan säkrade avancemang till den tredje kvalrundan via 2–1 sammanlagt mot rumänska Cluj.

I hans frånvaro fick Unnarydsso­nen och tidigare Hbk-anfallaren Marcus Antonsson, senast i Blackburn, chansen i sin första match från start i Mff-tröjan.

Anders Christians­en var på väg att sätta Malmö FF i förarsätet i Champions League-kvalet mot Vidi. Ett försvarsmi­sstag senare var dock danskens ledningsmå­l kvitterat och mötet på Stadion i Malmö slutade 1–1.

REDAN EFTER ELVA minuter inför de 17 209 åskådarna på den stekheta Stadion i Malmö sprang Antonsson sig fri, men Kovacsik gjorde sig stor och fick upp en arm.

En kvart senare kom nästa chans. Behrang Safari slog ett fint inlägg från vänsterkan­ten och Antonsson fick ett kanonläge med huvudet, men den hårda nicken gick över.

Returen i Ungern spelas nästa vecka. Då måste Malmö göra mål för att ha en chans att ta sig vidare i Cl-kvalet

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN ?? MISSADE CHANSER. Marcus Antonsson hade inte det rätta flytet i sin debut från start i Malmö FF, som fick nöja sig med 1–1 hemma mot ungerska Vidi i kvalet till Champions League.
Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN MISSADE CHANSER. Marcus Antonsson hade inte det rätta flytet i sin debut från start i Malmö FF, som fick nöja sig med 1–1 hemma mot ungerska Vidi i kvalet till Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden