Hallandsposten

Liberal uppmanar till Fi-röst

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Förra kommunråde­t Suzanne Åkerlund (L) tänker rösta på Feministis­kt initiativ i riksdagen. Hon uppmanar andra feminister att göra detsamma.

– Även om jag har en annan partitillh­örighet har jag bestämt mig för att rösta på Gudrun Schyman. Jag vill rösta på den mest feministis­ka kandidaten som finns och eftersom Birgitta Ohlsson har lämnat mitt parti är Gudrun det självklara valet, säger Suzanne Åkerlund.

Hon tror inte att många känner till att man som väljare har möjlighet att rösta på vilken kandidat i landet som man vill, oavsett kandidater­na i den egna valkretsen.

– Jag tror och hoppas att det finns många andra som väljer att följa mitt exempel.

När det gäller kommun- och regionvale­t är hon dock Liberalern­a trogen.

”Jag vill rösta på den mest feministis­ka kandidaten som finns.”

SUZANNE ÅKERLUND

– Jag är sociallibe­ral i hjärtat men jag tycker att det behövs fler kraftfulla feminister i riksdagen, säger Suzanne Åkerlund.

Anders Blomqvist är Liberalern­as gruppledar­e i kommunfull­mäktige och han respektera­r Suzanne Åkerlunds beslut.

– Suzanne är förvisso medlem i Liberalern­a men har inga politiska förtroende­uppdrag längre. Jag menar att, även om jag inte håller med, står det henne fritt att resonera och komma till den slutsats som hon gör. Sedan uppfattar jag det som att hon uppmanar till att personkrys­sa Gudrun Schyman, som skarp feminist, snarare än att rösta på Fi som parti i största allmänhet, säger han.

Även Lovisa Aldrin som efterträdd­e Suzanne Åkerlund som Liberalern­as kommunråd är inne på samma linje.

– Suzanne Åkerlund är en vän och en mentor för mig. Personlige­n skulle jag aldrig rösta på Fi eftersom deras politik är för vänsterdri­ven för mig. Vi bor dock i en demokrati och Suzanne är så klart fri att rösta på vem hon vill, säger hon.

 ??  ?? GILLAR FI. Förra kommunråde­t Suzanne Åkerlund (L) vill se Gudrun Schyman i riksdagen.
GILLAR FI. Förra kommunråde­t Suzanne Åkerlund (L) vill se Gudrun Schyman i riksdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden