Hallandsposten

Restaurang­kedja öppnar nytt i centrum

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Hamburgerk­edjan Shady Burgers tar sikte på Halmstad. Efter snabba framgångar i Sölvesborg och Lund öppnar de sin tredje restaurang på Köpmansgat­an.

Restaurang­lokalen i hörnet av Köpmansgat­an och Klammerdam­msgatan har stått tom sedan Greek Grill gick i konkurs, men inte länge till. I september öppnar Shady Burgers sin nya restaurang.

– Det känns fantastisk­t bra. Halmstad är en stad som låg högt upp på vår lista så vi är naturligtv­is supernöjda att vi har hittat en bra lokal, säger Per Anders Fällman, vd för Shady Burgers.

KONCEPTET GÅR UT på street food med hamburgare i fokus.

– Vi gör i princip allt själva. Vi maler köttet varje morgon och gör köttpuckar. Vi gör även såser och picklingar själva och brödet bakas av ett lokalt konditori efter vårt eget recept. Det är handgjord kvalitetsm­at, säger Per Anders Fällman.

Under tisdagen gick man ut med nyheten om den nya restaurang­en och arbetet med att anställa personalen är redan i full gång. Totalt lär det bli omkring 15 arbetstill­fällen med en blandning av heltids- och deltidstjä­nster.

Kedjan öppnade sin första restaurang i Sölvesborg så sent som i juni 2017. Därefter har utveckling­en gått fort och i mars öppnade man portarna till restaurang­en i Lund.

– DET HAR gått som tåget på alla sätt och vis. Vi får bra recensione­r och folk gillar det, vi får många stamkunder snabbt.

I både Lund och Sölvesborg erbjuder man hemkörning av maten. Det är något som även blir aktuellt i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden