Hallandsposten

Vård för 32-åring som piskade mamma

- KENNY HJÄLTE

En 32-årig kvinna hade fattat en kniv och hotade att hugga sin mamma med den. Nu har hon fått sin dom för det och åtta andra brott.

Den 32-åriga kvinnan bor på en ort i Laholms kommun och har nyligen dömts för nio olika brott till skyddstill­syn med en särskild behandling. Brotten motsvarade ett år och sex månader i fängelse, men nu ska 32-åringen få genomgå behandling för grundprobl­emet – knark.

Behandling­en är planerad att pågå i nio månader och inleddes omgående efter att förhandlin­gen var avslutad i Halmstad tingsrätt, innan dess hade 32-åringen suttit häktad. Avviker eller missköter 32-åringen placeringe­n på vårdinrätt­ningen kan det i stället bli aktuellt med att ändra påföljden till fängelse.

32-åringen förekommer i belastning­sregistret med 15 avsnitt sedan tidigare. Droger och kriminalit­et har kantat 32-åringens väg som saknar slutbetyg från grundskola­n och inte har någon gymnasieut­bildning.

Hon hade återigen positioner­at sig inför skranket genom att köra en bil i hög fart på Laholmsväg­en i Halmstad – rakt in i ett pars personbil. I krocken orsakade 32-åringen paret skador och smet sedan från olycksplat­sen. Utöver det hade hon även stulit kläder från två butiker.

32-åringens utfall mot modern hade skett vid flera tillfällen, både med slag mot huvudet och verbalt. 32-åringen hade även tagit en kniv, hotat modern och sagt att hon skulle sticka den i henne. Det tillfället avvärjdes av att en annan person trädde in och pratade 32-åringen till rätta. Men senare har dottern även hotat mamman ifall hon kontaktade polisen och piskat henne med en blöt handduk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden