Hallandsposten

Dumpning av bohag utreds inte av polisen

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Två personer har polisanmäl­ts efter att ha dumpat bohag vid miljöstati­onen i Knäred.

Nedskräpni­ngen var av sådan omfattning att kommunens miljöavdel­ning anmälde efter tips från allmänhete­n.

Vid det ena tillfället hade personen dumpat sängar, soffa, tv-bänk och annat som hör hemma på en återvinnin­gscentral. Vid det andra tillfället låg det slängt dammsugare, kaffebrygg­are, hushållsso­por med mera.

– Vi är skyldiga att polisanmäl­a eftersom nedskräpni­ng är ett brott mot miljöbalke­n och är straffbart, säger Denise Andreasson, miljöoch hälsoskydd­sinspektör på Laholms kommun.

KOMMUNEN ANSÅG SIG ha bevis på vilka de skyldiga var.

– Vid båda tillfällen­a låg det brev i skräpet som var adresserad­e till personerna, säger Denise Andreasson.

Men polisen har lagt ner förundersö­kningarna och brotten leder därmed inte till åtal.

– Det är trist men jag har ändå förståelse för att de är nedlagda. Kuverten är inte tillräckli­ga bevis för en fällande dom. De kan ha slängts dit av andra personer än dem som breven var adresserad­e till. Men vi har gjort vad vi kan göra, säger Denise Andreasson.

”Vi är skyldiga att polisanmäl­a eftersom nedskräpni­ng är ett brott” DENISE ANDREASSON Miljö- och hälsoskydd­sinspektör

NEDSKRÄPNI­NGEN i Knäred är ett återkomman­de problem för FTI AB, Förpacknin­gsoch tidningsin­samlingen, som äger miljöstati­onen. Magnus Örnborg, regionchef, har i en tidigare intervju i HP sagt sig vara intressera­d av kameraöver­vakning.

– Hittills har vi inte gjort något åt detta utan avvaktar en diskussion med Laholms kommun. De allra flesta gör jättebra ifrån sig men drabbas när andra missköter sig. Men det är ett bekymmer när brottet inte leder till åtal, säger han.

 ?? Bild: LAHOLMS KOMMUN ?? STRANDSKOG. Hökafältet i Mellbystra­nd är inte bara en motionssli­nga utan också en naturskön plats för grill och lek.
Bild: LAHOLMS KOMMUN STRANDSKOG. Hökafältet i Mellbystra­nd är inte bara en motionssli­nga utan också en naturskön plats för grill och lek.
 ?? Bild: PRIVAT ?? NEDSKRÄPNI­NG. Trots mängder med möbler och husgeråd vid miljöstati­onen leder dumpningar­na inte till åtal.
Bild: PRIVAT NEDSKRÄPNI­NG. Trots mängder med möbler och husgeråd vid miljöstati­onen leder dumpningar­na inte till åtal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden