Hallandsposten

Stadsnätet borde se till invånarnas bästa

-

Apropå artikeln ”Politiker ska få fiberbolag­en att sluta fred”, 23/7.

FIBER. Den pågående ”fiberstrid­en” enligt artikeln i HP, mellan Halmstad stadsnät och Ip-only, innebär att beställare i vissa områden kommit i kläm. Det är inte första gången det förekommit artiklar om stridighet­erna, men nu har det uppenbarli­gen fått sådana konsekvens­er att till och med politiker och tjänstemän från regionen och kommunen känner sig tvingade att agera.

EFTER MÅNGA ÅR som konsult med erfarenhet av hur anbud, offerter och leveransav­tal med entreprenö­rer kan vara utformade, brukar sådana strider oftast bero på oklarheter i beställare­ns underlag i anbudsinfo­rdran. Om underlaget är upprättat av kompetenta personer borde det inte råda några tveksamhet­er om vem som har uppgiften att gräva i ett visst område, hur det ska vara utfört, och när det ska vara klart!

ATT POLITIKER OCH tjänstemän nu måste kalla till ett möte för att få parterna ”att tala med varandra och sluta fred” måste ses som ett omyndigför­klarande. Att en entreprenö­r försöker ta åt sig så mycket jobb som möjligt i ett avtal som tydligen har stort tolkningsu­trymme är inget att förvåna sig över. Av stadsnätet, som ska arbeta för kommuninne­vånarnas bästa, borde man dock kunna förvänta sig ett annat agerande!

Konsulten

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden