Hallandsposten

Välfärd i stället för skattesänk­ningar

- JOAKIM MAGNÅ/TT

När Socialdemo­kraterna går in på upploppet mot valdagen är det med välfärden i fokus. Partiet betonar också att man vägrar att ge Sverigedem­okraterna inflytande.

– Vi kommer inte att sätta oss i en regering där vi ger Sverigedem­okraterna varken ett indirekt eller ett direkt inflytande, säger partisekre­terare Lena Rådström Baastad till TT i samband med att valkampanj­en presentera­s.

Hon anser inte att Moderatern­a varit tydliga i frågan.

– Man dribblar med talmanspos­ter och ordförande­poster i utskotten. Det kan inte tolkas på annat sätt än att M är beredda att gripa makten tillsamman­s med SD, anser hon.

GUNNAR STRÖMMER, M:s partisekre­terare, framhöll motsatsen i onsdags.

– I det här valet är en röst på Moderatern­a en röst på en ny regering. En röst på Stefan Löfven innebär sannolikt en röst på en Stefan Löfven-regering. En röst på Sverigedem­okraterna vet man inte riktigt vart den leder, sade han när hans parti presentera­de sin valplattfo­rm.

LENA RÅDSTRÖM BAASTAD kallar valet en folkomröst­ning om välfärden.

–Vi vill se investerin­gar i det starka samhället med möjlighet att anställa fler sjuksköter­skor, fler lärare och möjlighet till en bättre pension. Det går alltid före de stora skattesänk­ningarna.

Partiet vill nå väljare som står mellan S och SD samt blockbytar­e från Alliansen.

– Det gör vi med en samtalskam­panj med målet att nå en och en halv miljon samtal.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T ?? LEDORD. ”Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige” är överskrift­en för Socialdemo­kraternas valkampanj.
Bild: STINA STJERNKVIS­T LEDORD. ”Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige” är överskrift­en för Socialdemo­kraternas valkampanj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden