Hallandsposten

Barn döda i attack mot buss

- FILIP NORMAN/TT

Minst 29 barn, alla under 15 år, har dödats i flygangrep­pet mot en buss i Jemen, uppger Internatio­nella Rödakorsko­mmittén.

De flesta skadade som vårdas av organisati­onen efter attacken – sammanlagt 48 personer – är barn under tio år. Men antalet offer tros vara fler.

Angreppet inträffade tidigt på torsdagen vid en välbesökt marknad i staden Dahyan i provinsen Saada, i nordvästra Jemen. Enligt en tv-kanal knuten till de Iranstödda Huthirebel­lerna var det en skolbuss som attackerad­es.

”Ett Icrc-sjukhus har tagit emot dussintals döda och skadade”, skriver Internatio­nella Rödakorsko­mmittén (ICRC) på Twitter.

Minst 77 människor skadades i attacken, varav 30 barn, enligt ICRC. De flesta av dem som vårdas är under tio år. Minst 29 barn under 15 år har dödats, skriver ICRC.

Huthirebel­lerna har tidigare uppgett att 39 personer dödades i den saudiskled­da militärall­iansens flygattack och att över 50 skadades. Även enligt rebellerna är de flesta av offren barn.

Rebellerna anklagade tidigt den saudiskled­da militärall­iansen som deltar i kriget på den jemenitisk­a regeringen­s sida för attacken. Alliansen har senare sagt sig ligga bakom bombningen, men kallar räden ”en legitim militär insats” och ett svar på en robotattac­k mot den saudiska staden Jizan i onsdags.

”(Flygrädern­a) har genomförts i enlighet med internatio­nell och humanitär rätt”, skriver alliansen i ett pressmedde­lande.

Flera av offren var personer som angreps när de försökte hjälpa de skadade i bussen enligt Arrabyi

 ?? Bild: NAIF RAHMA/TT ?? ATTACK MOT BARN. En man bär iväg en pojke som skadades i ett flygangrep­p mot en buss.
Bild: NAIF RAHMA/TT ATTACK MOT BARN. En man bär iväg en pojke som skadades i ett flygangrep­p mot en buss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden