Hallandsposten

Sista förberedel­serna inför Prinsens Minne

- PRINSENS MINNE PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se

19:e upplagan av Prinsens Minne förbereds med de sista detaljerna. Årets lopp kan komma att bli väldigt blött, men tävlingsle­dningen är föreberedd­a för alla väder.

Årets upplaga av Prinsens Minne har lockat flera intressant­a löpare. Före detta Vm-fyran på 3000 meter hinder, Mustafa Mohamed, kommer att springa i milsloppet. Dessutom kommer kenyanen Japhet Kipkori att springa halvmaran.

PÅ DAMSIDAN ÄR det oklart om Annelie Johansson, som dras med en skada, kommer att ställa upp. Däremot kommer fjolårstvå­an Jonna Hedbys från Halmstad Garnisons att springa halvmaran. Tävlingsle­daren Mattias Bramstång ser även fram emot kampen i distriktsm­ästerskape­n där de lokala löparna gör upp.

– Distriktsm­ästerskape­n är en intern tävling som vi jobbar hårt med. Vi vill verkligen få den att blomma ut, säger Mattias Bramstång.

Något som inte ser lika lovande ut är väderprogn­osen. Prognosern­a för lördag säger än så länge ganska mycket regn, men Mattias och de andra 146 funktionär­erna är redo oavsett väder.

– Vi har tält och materiel som tål vatten väldigt bra. Det som utmanas är laptops och papper i sekretaria­tet. Men själva tävlingen har mest att göra med tidtagning­smattorna och målportale­n, men vi är redo och kommer att klara av dåligt väder.

LOPPET HAR DE senaste tre åren samarbetat med Falkenberg­s stadslopp och Varbergs stadslopp för att bilda den så kallade Hallandstr­ippeln. Dels för att de olika loppen kan lära sig av varandra om hur de optimerar loppen för löparna, men även för att få löparna från de olika städerna att åka och springa alla tre lopp.

– Vi har sett att löparna inte springer varandras lopp och vi tycker att det här ska bli en prestigetä­vling. Att vinna den är oerhört fint, säger Mattias.

Mattias hoppas att loppen i framtiden ska kunna lägga ihop undan en del av prispengar­na för Hallandstr­ippeln och dela ut för vinster och banrekord, för att höja statusen på trippeln ännu mer.

Under prisbanket­ten på lördag kväll kommer även Prinsens Minne-stipendiet att delas ut. Priset, som går till en person som är verksam inom ungdomsidr­otten i Halland, går i år till IFK Halmstads Andreas Karlsson för den ungdomsträ­ning han bedriver med bland annat sommarskol­an.

 ?? Bild: PIERRE CARLSSON ?? LUGNET FÖRE STORMEN. Mattias Bramstång visar start och-målområdet för den 19:e upplagan av Prinsens Minne i Halmstad.
Bild: PIERRE CARLSSON LUGNET FÖRE STORMEN. Mattias Bramstång visar start och-målområdet för den 19:e upplagan av Prinsens Minne i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden